Werkt de Purpuz planner voor mij?

purpuz planner

Onlangs heb ik een nieuwe soort planner geprobeerd, in deze blog ga ik vertellen wat ik ervan vind en wanneer deze planner bij jou past. Ik ga kort vertellen over de opbouw van de planner, hoe je hem kan gebruiken en ook waarvoor je hem kan gebruiken.

Opbouw Planner

Als eerst staat er een verhaal in over waarom Clen Verkeij deze planner heeft gemaakt. Hij geeft aan dat het belangrijk is om te kijken waar je nu staat en waarvan je droomt om naar toe te gaan. Dat is de enige manier om te zorgen dat je dromen waar gemaakt worden. De Purpuz planner is volgens, Clen Verkeij de lifecoach voor iedereen.

Allereerst staat er net zoals in elk planner een jaaroverzicht en de feestdagen en vakanties. Zo kun je tijdens het plannen makkelijk terugkijken naar wat er sowieso aan zit te komen. Handig? Zeker weten.

Daarna komt er een uitleg over de planner. Er wordt gebruik gemaakt van 8 tools tot je doel. Deze planner zorgt ervoor dat je elke maand, deze tools langs kan lopen en uit kan voeren. Om te zorgen dat je de tools zo goed mogelijk kan gebruiken, staat er veel uitleg over hoe je het beste kan plannen en hoe de tools gebruikt kunnen worden.

Maandindeling

Elke maand is er een overzicht waarop je je afspraken kan plannen. Zo is er een groot overzicht, waardoor je die maand precies kan zien wat er gaande is. Naast de afspraken, staat er een herinnering, namelijk afspreken met, waar naar toe, experimenteren met en een beloning aan mezelf. Daarnaast is er heel veel ruimte voor maanddoelen en creatieve ruimte voor hersenspinsels die je kan hebben. Voor mij was deze maandindeling te groot, zelf gebruik ik vaak een kort overzicht, met een paar kleine doelen. Doordat er heel veel ruimte is voor doelen, wat heel positief kan zijn, wou ik teveel doelen stellen. Ik wist niet meer waar ik moest beginnen en ik maakte het mezelf heel lastig. Dus als je de Purpuz planner gaat gebruiken, zet de hoeveelheid doelen die voor jou past. Niet de hoeveelheid die je denkt te moeten halen.

Weekplanning

Er is een weekplanning, met verschillende goals. Elke week zet je een weekdoel. Dit doe je prive en met werk. Onderin is er ruimte voor to-do’s per week. en weer een gedeelte met creatieve ruimte. Daarna is het mogelijk om per dag te gaan plannen. Elke dag zet je een dagdoel en aan het einde van de dag doe je een reflectie. Wat was je overwinning? Waarmee ben je deze dag gegroeit? De dagplanning is zo ingericht dat je per uur neer kan zetten wat je moet doen, dit kan werken als je weet hoelang je taken vaak duren of je maakt het heel moeilijk doordat je ruimte overhoudt of juist te krap plant. Voordat je dus begint met de Purpuz Planner is het heel belangrijk om te weten hoelang je taken duren. Op deze manier is het makkelijker om de Purpuz planner goed en effectief te gebruiken.

Maandreflectie

Elke maand is er een reflectie. Je kijkt terug naar hetgeen wat je gedaan hebt. Heb je je doelen gehaald? Heb je gedaan wat je moest doen? Ook is er een gedeelte om stil te staan bij het heden. Waar ben je trots op? En natuurlijk is het ook belangrijk om de toekomst te plannen. Door na te denken over wat anders kan, is het makkelijker om te kijken naar de doelen van de maand erna.

Wat vind ik van de Purpuz Planner?

De Purpuz Planner is een planner die goed doordacht is en werkt voor mensen die veel doelen hebben. Het is belangrijk om de motivatie al te hebben om aan de slag te gaan en dan is de Purpuz Planner ideaal. Het is geen planner die mij heeft geholpen met het krijgen van motivatie. Maar wel met het plannen van de dingen die ik graag wil doen. Ik vind het persoonlijk erg lastig, om per dag te kijken wat ik ga doen per uur. Ik ga liever iets meer met de flow. Door dagtaken te zetten, welke ik rustig, of niet rustig af kan werken. Wat ik wel erg sterk vind is de weekly to-do lijst en dat er per dag een dagdoel kan worden gesteld. De reflectie kan je ook zeker helpen om verder te komen met de doelen die je hebt. Ik zou het zeker proberen om de Purpuz Planner te gebruiken, als je nog geen geschikte planner hebt gevonden. Hou er wel rekening mee dat hij meer gericht is op werkenden, dan op studenten. Ik als student, vind het erg vervelend dat de Purpuz planner heel erg groot is. Maar op het moment dat je hem op je bureau kwijt kan, is het een goede reminder, van wat je wil bereiken!

Wil je deze blog delen?

2 reacties

  1. Zelf heb ik de purpuzplanner niet gekocht vanwege het formaat! Momenteel gebruik ik de Mushu-planner en daar ben ik erg blij mee !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.