Werken apps voor productiviteit?

Apps

Er is tegenwoordig wel een app voor alles. Er zijn spelletjes, social media, sport-apps en apps die je productiviteit verbeteren. Deze blog gaat over welke apps ik gebruik om mijn productiviteit te verbeteren en of ze voor mij werken.

Waarom apps?

Zoals vele van jullie weten gebruik ik naast mijn telefoon andere planning systemen. Namelijk mijn Bullet Journal, waarom heb ik dan nog een app nodig? Vaak valt het me op dat ik deels wil vergeten wat ik nog moet doen. Voor mij is het op zo’n moment erg handig om iets snel kwijt te kunnen in een app. Ik ben iemand die mijn telefoon vaak bij me heeft, net zoals veel andere mensen in dit digitale tijdperk. Zo kan ik altijd wanneer het mij uitkomt, of mij een idee te binnen schiet het direct opschrijven. Welke apps ik gebruik?

Forest

Ik heb deze app al eerder genoemd, deze keer ga ik er wat dieper op in. Als je Forest opent is het eerste wat in beeld komt “stay focused, stay present”. Dit is de hele kern van de app. Je kunt in de app een tijd instellen, met hoe lang je niet op je telefoon wil zitten. Deze tijd loopt en elke keer als je toch op je telefoon zit, is er een kans dat je boom doodgaat. Want dat is namelijk wat de app Forest doet. Je “plant” een boom, voor een bepaalde tijd. Als hij gegroeid is kun je op je telefoon en krijg je punten. Op het moment dat je 2500 punten hebt bepaald kun je een echte boom laten planten. Zo blijf jij van je telefoon af en help je de natuur.

In de app kun je vrienden toevoegen, je tijdlijn bekijken, verschillende soorten bomen “kopen” en achievements behalen. Al deze dingen zorgen ervoor dat je de app vaker opent en dus langer van je telefoon afblijft. Wat als je bijvoorbeeld aan het studeren bent, of deze blog probeert te schrijven erg efficiënt kan werken.

Voor mij werkt de app vrij goed, ik gebruik hem vooral tijdens het leren. Soms leg ik mijn telefoon ook gewoon ver aan de kant zonder de app aan te zetten, waar ik dan achteraf van baal omdat ik minstens 1 boom geplant wil hebben. Een echte boom dan hé.

Trello

Ik weet zeker dat ik Trello eerder genoemd heb, maar ook hier is een app van voor op je telefoon. In de app heb je toegang tot alle borden die je hebt aangemaakt. Voor mij is dit mijn bedrijf, blog en persoonlijke taken. In het ene bord kom ik vaker dan in het andere bord. Alle recente borden staan bovenaan waarna je makkelijk kunt navigeren in het bord zelf.

In Trello kun je vervaldatums neerzetten als je een kaart hebt toegevoegd en opmerkingen plaatsen. Hierom is Trello ook erg geschikt voor een bedrijf, of een team dat samenwerkt. Zo weet je wie welke kaart oppakt en wat hiermee moet gebeuren.

Zelf gebruik ik Trello vooral om blog ideeën op te schrijven, to-do’s voor m’n blog zoals site-onderhoud en mijn bedrijf. Ik heb binnen het bord een lijst aangemaakt met afgehandeld, waardoor ik precies weet wat nog moet en wat is gedaan. Voor mij werkt dit erg goed, en als ik inspiratieloos ben of tijd heb om ermee aan de slag te gaan hoef ik alleen Trello te openen.

Listonic

Waarschijnlijk vraag je je af, waarom ik deze app erbij zet. Heb jij met regelmaat dat je je bedenkt dat je iets moet halen, of dat je niet meer weet welke boodschappen je wou aanschaffen? In Listonic is het erg gemakkelijk om je boodschappen of andere dingen toe te voegen. Op deze manier is het makkelijk om dingen niet meer te vergeten en heb je alle boodschappen in een app staan.

Heb jij nog suggesties voor een app, laat het dan achter in de reacties!

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.