Weekend weg tijdens Corona, hoe anders is het?

Landal Greenparks

Een week voor 10 juli heb ik besloten om deze vakantie toch nog een weekend weg te gaan. Bestemming? Landal Greenparks Het Vennebos. In deze blog ga ik vertellen wat mijn ervaring was van dit park tijdens de coronacrisis en of vakantie in eigen land ook leuk kan zijn.

Coronamaatregelen bij Het Vennebos

Ingang Landal Greenparks

Het eerste waar je misschien aan denkt is: is het nog wel leuk daar, met zoveel coronamaatregelen? Mijn antwoord: ja absoluut! Het Vennebos heeft diverse richtlijnen opgesteld om te zorgen dat mensen 1,5 meter afstand houden. Zo hebben ze stippen geplaatst bij de receptie, als er een stip vrij is mag je op de stip gaan staan. Daarnaast hebben ze diverse looproutes gemaakt in het park. Het is wel duidelijk dat veel kinderen dit niet door hebben en die negeren daardoor vaak de looproutes. Verder staan er overal dispensers waar je je handen kan desinfecteren en moet je een winkelmandje meenemen de buurtsuper in. Eigenlijk, zijn de maatregelen redelijk hetzelfde aan hetgeen wat we in het dagelijkse leven nu meemaken.

Zwemmen in Het Vennebos

Ik heb specifiek gekozen voor Het Vennebos vanwege een ruim zwembad en een aantal glijbanen en een wildwaterbaan. Toen ik aankwam en hoorde dat ik maar twee keer een tijdblok mocht reserveren baalde ik natuurlijk wel even. Gelukkig gaf de man bij de receptie ook direct aan dat als het tijdblok die je graag zou willen zwemmen niet vol zit (meestal mochten er 160 mensen zwemmen per tijdblok) dan kan je vaak nog reserveren en alsnog zwemmen. Een soort extraatje krijg je dan dus. In het zwembad is genoeg ruimte om afstand van elkaar te houden. Er wordt rekening gehouden met de 1,5 meter d.m.v. lijnen etc. maar ook hier geldt dat het voor kinderen lastig is om zich aan deze richtlijnen te houden. Hierdoor botst er nog vaak een kind tegen je op, of rent een ouder achter hun kinderen aan zonder echt te kijken waar ze lopen.

Zwembad van Het Vennebos
Bron: parkvakanties

Het zwembad van Het Vennebos is erg leuk. Ik had er stiekem meer van verwacht, in de zin van meer glijbanen. Maar voor een weekend weg en met de beperking in zwemtijden hebben we ons toch vermaakt in dit zwembad. De wildwaterbaan is niet lang, maar wel leuk en daarnaast is er nog een ‘verstopt’ warm bad waar je alleen heen kan met een glijbaan. Best leuk bedacht toch?

Vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land is niet iets wat ik met regelmaat van plan ben. Het weer zat gelukkig heel erg mee en we hebben de kans gekregen om meer van Brabant te zien. Toch miste ik de blauwe zee en de felle zon op mijn huid. Ik weet het, ik ben verwend! Ondanks dat, was de vakantie wel heel erg geslaagd. Mogelijk ga ik samen met mijn vriend nog een dagje weg naar Terschelling, dan ga ik ook zeker een blog schrijven over deze ervaring. Zijn jullie dit jaar ook op vakantie geweest in eigen land? Of wagen jullie je toch buiten de grenzen? Laat een reactie achter in de comments van deze blog, of op mijn socials.

Wil je deze blog delen?

2 reacties

  1. Ik ga nog op vakantie binnenkort. Leuk dat je over dit park heb geschreven. Want in het verleden, ben ik hier ook geweest in dat park, waarbij we gingen zwemmen en bowlen. Omdat we op schoolkamp waren, zat ons kamp-huis er vlakbij.

  2. detail maar de naam van het oark is
    Landal het Vennenbos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.