Wat kan je doen als je niet alles op een rijtje hebt?

Mindset

Lijkt het alsof je hoofd niet meer tot rust kan komen en je to-do lijstje blijft opstapelen? In deze blog ga ik vertellen over wat je kan doen als je niet alles op een rijtje hebt.

Mindset

Mindset is een keyword die bijna overal voorkomt. Dat komt omdat, het meer is dan iemand denkt. Als jij erin blijft hangen, dat je het druk hebt en geen tijd hebt voor andere dingen. Dan is dit vaak ook zo, doordat je hoofd op deze manier is ingesteld.

Het is belangrijk om deze cirkel te doorbreken en weer jezelf te worden. Rust te krijgen in je hoofd, zodat je weer verder kan in projecten waarmee je bezig bent.

Waar kun je beginnen?

Hoe lullig het ook is, het is belangrijk om bij jezelf te beginnen. Als eerst zal ik aanraden om een lijstje te maken. In dit lijstje schrijf je alles op, maar dan ook alles wat in je hoofd zit. Als je dit lijstje klaar hebt liggen ga je er kritisch naar kijken. Mocht je hier niet direct de energie voor hebben, doe dit dan een uur of een dag nadat je het lijstje hebt geschreven. Nu ga je prioriteiten stellen, de kans dat er op dit lijstje dingen staan die je niet nu of op een ander moment binnen nu en drie maanden hoeft te doen is groot. Streep deze dingen weg, nu blijft er een beter lijstje over en kun je de rest vergeten. Zet sterretjes voor de dingen die je grootste prioriteit hebben en probeer hier mee te beginnen.

Rust

Naast het beginnen met de projecten/ taken waarmee je vast loopt is het belangrijk om momenten te hebben van rust. Doe iets alleen voor jou. Neem een yoga les, schrijf een verhaal, pak dat boek op waar je al maanden mee bezig bent. Het maakt niet uit wat je doet, maar neem een moment voor jezelf.

Conclusie

De combinatie tussen rust en dingen doen is erg belangrijk. Ikzelf ben er goed in om teveel rust te nemen, omdat de taken veel lijken of saai. Toch is het altijd zo als ik er even voor ga zitten en alles op de bovenstaande manier opschrijf. Er rust in mijn hoofd komt en ik weet beter weet wat mij te doen staat.

Ik hoop dat jullie met deze blog alles weer op een rijtje kunnen krijgen en prioriteiten kunnen stellen. Als je vragen hebt na aanleiding van deze blog mag je me altijd mailen op info@selinablogt.nl of een reactie achterlaten op de blog.

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.