Waarom en hoe zet je goede doelen voor 2020

Goals

Het nieuwe jaar is begonnen en veel mensen zetten voor het nieuwe jaar ook nieuwe doelen. Hoe je dat het beste kan doen, lees je hier!

Maak een goede planning

Als eerst is het belangrijk om een goede planning te maken. Welke dingen zou je willen bereiken? Probeer te zorgen dat je deze dingen op papier zet. Je denkt nu waarschijnlijk: komt ze weer met haar papier. Echter is het voor mij zo, als ik iets vastleg heb ik meer motivatie om er iets aan te doen.

Deel je doel op in kleinere stapjes om er te komen

Stel je voor, je goal is een blog beginnen. Welke stappen heb je nodig om dit te bereiken? Je hebt een naam nodig, een logo, een domeinnaam, webhosting en nog veel meer. Wanneer ga je dit uitzoeken? Zet per stap een to-do in je agenda en zorg ervoor dat je er die dag ook mee bezig gaat. Op deze manier wordt de taak minder angstaanjagend en kan je stapje voor stapje bij je doel komen.

Maak je doelen specifiek

Door je doelen zo specifiek mogelijk te maken, weet je precies wat je wil. Als je alleen opschrijft: ik wil succesvol worden, is dit heel erg breed. Op welk gebied wil je succesvol worden, wat zijn de stappen die je hiervoor wil ondernemen, op welk moment van de dag ga je hier tijd voor maken? Hoe specifieker het doel is, hoe makkelijker het wordt om ermee te beginnen.

Blijf gemotiveerd

Als je je doel op de juiste manier formuleert, kan het doel ervoor zorgen dat je gemotiveerd wordt. Je hebt zin om ermee aan de slag te gaan en je wil het halen. Dat geld voor mij met het opzetten van mijn blog, ik heb en had er heel veel plezier in om het vanaf niks op te zetten tot wat het nu is.

Stop met uitstellen

Specifieke doelen kunnen ervoor zorgen dat je niet meer gaat uitstellen. Je weet wat je wil en je weet wat je moet doen om het te bereiken. Hierdoor stel je minder vaak uit en is het makkelijker om te beginnen met zo’n taak.

Wil je meer tips? Kijk dan in de categorie lifestyle!

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.