Verschillende sport-apps

fit door hardlopen

Verschillende sport-apps

Onlangs heb ik een aantal sport-apps uitgeprobeerd. Dit omdat, ik wou beginnen met hardlopen, en het natuurlijk ook vol wou houden. Hiervoor heb ik verschillende apps gebruikt, en ik wil deze graag met jullie delen. Want jeetje wat bestaan er veel soorten hardloop-apps tegenwoordig!

Runkeeper

Runkeeper is een app die zeker makkelijk in gebruik is, ik heb een paar dagen gratis premium gehad. Deze dagen waren erg prettig, ik liep met interval, zodat de app me precies kon vertellen wanneer ik moest lopen en wanneer ik moest rennen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik mijn conditie op peil kon brengen, en langere stukken kon hardlopen.

Verder zit in deze app (mits je premium hebt) een aantal trainingschema’s. Deze worden aangepast op jouw loopbehoeftes, dus ben je een beginner? Dan kun je kijken naar de trainingschema’s van de 5 km. In ongeveer 20 weken tijd helpt de app je met 5 km achter elkaar lopen.

De app houdt ook heel nauwkeurig in de gaten wat voor rondje je gelopen hebt. Dit doet hij met de GPS in je telefoon, dus je hebt er niet perse een sportwatch voor nodig.

 Strava

Na deze app ben ik Strava gaan gebruiken, dit omdat ik van veel mensen hoorde dat dit een hele fijne sportapp is, die makkelijk in gebruik is. De app houdt net zoals bij de app van runkeeper, in de gaten waar je loopt met de GPS in je telefoon.

Verder kun je aan het eind van je training verschillende dingen zien, namelijk je rondje, wat je gemiddelde tussentijden waren, je tempo tijdens het lopen en of je het beter hebt gedaan dan een andere keer. Je hebt ook de optie om een sportwatch aan de app te koppelen, deze houdt dan je hartslag bij. Op deze manier heb je een compleet overzicht van al je prestaties tijdens de loop.

Strava geeft je ook de mogelijkheid om mensen te volgen, zo kun je ook hun prestaties zien. Dit kan heel erg motiverend zijn, omdat je dan denkt ; ‘vedorie ik wil ook zo goed zijn’. Maar dan heb je hele sportieve vrienden nodig natuurlijk, anders gebruiken ze de app niet.

Als je premium hebt met Strava heb je nog een optie om trainingsvideos te kijken en je doelen in te stellen, verder heb ik me hier niet in verdiept. Dus daar kan ik verder niks over vertellen.

Nike+Runclub

Deze app is van Nike, als je hem aanhebt verteld hij je tussentijden, en je kunt de ronden zien die je hebt gelopen. Ik heb me niet heel erg verdiept in de app, omdat ik hem zelf erg lastig in gebruik vond. Wel viel het me op dat je gene premium nodig hebt om overal bij te komen, dit kan een ontzettend pluspunt zijn. Er zijn veel instellingen in de app, en ik weet zeker dat je er wel wat mee kunt.

Conclusie

Misschien is het je al opgevallen dat ik het meest te vertellen had over de app Strava, dit komt omdat, ik hier het langst mee ren. De app werkt voor mij erg prettig en het doet wat ik ervan verwacht. Om de kilometer krijg ik door mijn oordopjes te horen hoelang ik erover heb gedaan, en hoe ver ik ben.

Ik vind het ook erg fijn dat ik na mijn loop kan zien wat mijn tempo was, zo krijg ik steeds meer een beeld van mijn hardlopen. De laatste tijd probeer ik zo lang mogelijk een tempo aan te houden en dit gaat steeds beter. Mede dankzij deze flexibele app. Dus als je het mij vraagt, download Strava. Strava is fijn.

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.