Veel diversiteit in de Netflix-serie Glee

Glee club

De volledige Glee serie staat op Netflix. De serie die in 2009 begonnen is wordt nu door veel mensen opnieuw bekeken. Zelf heb ik vroeger op televisie een hoop afleveringen gezien, toch ben ik vanaf begin af aan gaan kijken naar deze serie.

Beginnen van een schoolkoor

Glee gaat over een groep jongeren die een schoolkoor beginnen. Echter wordt dit idee niet door iedereen als goed ontvangen. De coach van de cheerleaders is erg tegen de Glee club. Ze vind de leden van de Glee club ook losers en probeert vanaf het begin van Glee de club naar beneden te halen. De Glee club bestaat voornamelijk uit de buitenstaanders, de mensen die geen plekje weten te vinden binnen de sportclubs van de school. Elke aflevering heeft een thema, hierdoor blijft het erg interessant om te kijken.

Diversiteit

In de Glee club zit veel diversiteit. Er zitten jongens en meiden in die elk een duidelijke unieke persoonlijkheid hebben. In de Glee club geld dat het niet uitmaakt waar je bij hoort, zolang je maar jezelf blijft. Zelf denk ik dat dit ook een grote factor is waarom de serie zo succesvol is geworden. Veel mensen kunnen zich erin vinden en de thema’s die gebruikt worden zijn actueel.

Wat vind ik ervan?

Zelf vond ik de serie heerlijk om zo af en toe te kijken. De serie heeft veel factoren: vriendschap, haat, liefde en verdriet. Een van de hoofdrol spelers overlijdt. In de serie zetten ze dit afscheid heel mooi neer met verschillende nummers die bij de situatie passen. Hoe de hoofdrolspeler is overleden, wordt in de serie niet duidelijk. Echter weten veel mensen wel hoe hij is overleden. Verder zitten er natuurlijk ook veel leuke elementen in de serie. Als Glee club doen ze regelmatig mee aan wedstrijden, dit vond ik altijd de leukste afleveringen. Doordat alle elementen van de serie bij elkaar komen en ze samen proberen te strijden voor de titel. Kortom: leuke serie met veel diversiteit in personen. Ik raad het zeker aan om te kijken en ik ben erg benieuwd wat jullie er van vinden!

Wil je deze blog delen?

2 reacties

  1. Je ziet inderdaad steeds vaker dat het thema diversiteit goed doorschemert in series en films. Ik geloof dat het belangrijk is om het goede voorbeeld te geven als makers. Je bereikt er immers een belangrijke doelgroep mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.