Tips hoe je succesvol een nieuw schooljaar begint

Nieuw Schooljaar

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur.  Voor sommigen is de Study Start Week zelfs al begonnen. Afgelopen week moest ik ook weer geloven aan de eerste tekenen van een nieuw schooljaar. De klassenindeling werd bekend en vanaf volgende week mogen we weer vol aan de bak. In deze blog vertel ik welke dingen essentieel zijn voor een nieuw schooljaar. 

Welke schoolspullen heb je nodig?

Voor het nieuwe schooljaar heb je natuurlijk nieuwe boeken nodig. Zelf wacht ik even tot de lessen begonnen zijn, zodat ik zeker weet dat ik de boeken veel nodig ga hebben. Het is me in het eerste schooljaar te vaak gebeurt dat ik een boek aan heb geschaft welke ik later amper nodig bleek te hebben. Dan kan ik hem beter lenen in de bibliotheek toch? Zelf ben ik erg dankbaar voor mijn laptop, de MacBook Air uit 2018, hij is erg licht waardoor hij makkelijk mee te nemen is naar school. Daarnaast kan ik niet zonder mijn Bullet Journal, hier staan voor mij alle belangrijke dingen in zoals deadlines. Zelf vind ik het fijn om ook een paar goede pennen te hebben en een aantekeningenboekje. Zo kan ik als ik daar behoefte aan heb meeschrijven en makkelijker brainstormen dan bijvoorbeeld op de laptop. 

Plannen voor een nieuw schooljaar

Gedurende het schooljaar gebruik ik mijn Bullet Journal. Voor September heb ik verschillende spreads opgezet, die jullie nog gaan zien in de plan with me. De spreads die school gerelateerd zijn zijn: een assignment tracker, class schedule en class info. Mijn assignment tracker wordt zo opgezet dat ik gedurende het schooljaar alles toe kan blijven voegen. Zo heb ik op een pagina alle deadlines staan en hoef ik niet door mijn hele bullet journal te zoeken. Daarna heb ik mijn rooster en de informatie die bij de verschillende vakken hoort. Ik weet nog niet precies wat voor informatie ik hierin wil zetten, maar ik ga er vanuit dat dit gedurende het schooljaar snel duidelijk wordt. 

Documenten organiseren voor het nieuwe schooljaar

Voor mij is het ook belangrijk om me in te schrijven voor de verschillende vakken op Blackboard. Voor ons staat de studiehandleiding erop, welke ik op mijn laptop zet. In de studiehandleiding staat veel over het vak en vaak ook een kleine planning. Ik maak voor elk vak een folder, soms kom ik er gedurende de periode achter dat ik hem niet gebruik. Op dat moment verwijder ik de folder. Vaak heb ik wel bestanden voor elk vak, waardoor het op deze manier makkelijk te vinden is en ik dingen niet kwijt raak. Mijn school folders staan ook op iCloud, op deze manier raak ik geen bestanden kwijt. 

Aantekeningen

Sommige studenten vinden het prettiger om aantekeningen te maken op papier, andere op de laptop. Tijdens de lessen kies ik ervoor om mee te typen. Op het moment dat ik ga leren, vind ik het makkelijker om te schrijven zodat alles me bij blijft. Daarvoor heb ik gekozen om een aantal notitieboeken achter de hand te hebben voor het geval dat ik ze nodig ga hebben! 

Ik ga mijn eigen tips maar even op volgen en me goed voorbereiden voor volgend jaar, ik hoop dat jullie wat aan deze blog hebben. Mocht je nog vragen hebben dan mag je altijd een berichtje achterlaten of een bericht sturen via het contactformulier. 🙂 

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.