Starten op YouTube: dit komt erbij kijken.

YouTube

Mogelijk is het je al opgevallen, ik ben over mijn angst heen gestapt en zichtbaar op YouTube. Maar, er komt een hele hoop bij kijken om te starten op YouTube. In deze blog ga ik jou uitleggen welke stappen ik heb genomen om te starten op Youtube.

YouTube account inrichten

De eerste stap voor mij was het inrichten van mijn YouTube kanaal. Waar wil ik het over hebben? Wat wordt mijn niche? Ik heb ervoor gekozen om het dicht bij mezelf te houden, de dingen die ik leuk vind. Mijn YouTube is hierdoor een verlenging geworden van deze blog. Ik ga het hebben over self-care, in de zin van zetten van doelen, morning routines en nog veel meer. Daarnaast ga ik het hebben over productief zijn. En daarmee bedoel ik zeker niet altijd werken en nooit rust nemen. Daarmee bedoel ik het goed besteden van je tijd en zorgen dat je tijd over houdt voor andere dingen. Dus. Met dit idee ben ik begonnen met de volgende dingen:

 • Het maken van een banner
 • Het kiezen van een naam
 • Een biografie op YouTube

En. Dit is hoe dat er uit ziet.

Script schrijven & filmen

Het schrijven van een script. Ik had geen idee waar ik moest beginnen. Ja, ik heb veel geschreven.. Maar dit was voor mij compleet nieuw. Er zijn een paar onderdelen die belangrijk zijn:

 • De juiste zoekwoorden
 • Een hook: wat houdt de aandacht vast van jouw kijker?
 • Het verhaal: wat ga je vertellen
 • Een CTA: geef je kijker een actie die ze kunnen uitvoeren

Nadat ik het hele script heb geschreven gaat het proces verder. Dit stukje van het proces gaat bij mij het snelst. Ondanks dat ik eigenlijk dacht dat dit een heel groot deel van het proces was, qua tijd dan..

Het filmen. De eerste keer was ik zo zenuwachtig, dat mag je best wel weten. Toch ben ik heel trots op mezelf dat ik het toch gedaan heb. Het filmen, spelen met de settings etc vond ik super leuk. Een tip van mij: kijk in de lens en neem pauzes als je het nodig hebt. Dit zorgt voor een betere video. Je kijkt je kijkers aan & je kan rustig met ze praten.

Editen

Dan het moeilijkste van het proces. Editen. Ik gebruik zelf Adobe Premiere Pro. Er is veel wat je moet weten van het programma om goed te kunnen editen. Maar:

 • Het is niet moeilijk om delen samen te knippen
 • Er zijn vele video overgangen
 • Het is makkelijk om video over elkaar heen te plaatsen

Dus als je begint, kijk wat video’s op YouTube over jouw edit programma. Geloof me er zijn een hele hoop tutorials die ervoor zorgen dat je precies weet wat je moet doen.

En hoe meer je het gebruikt, hoe makkelijker het wordt.

Apparatuur

Ik heb zelf diverse apparatuur gebruikt tijdens het maken van deze video’s. Namelijk:

 • Iphone XS
 • Tripod
 • Stoel (ja, echt)

Door deze simpele dingen te gebruiken heb ik deze video’s kunnen maken. Het enige wat ik nieuw heb gekocht is de Tripod. Wat trouwens een zeer goede koop was.

Wil jij ook beginnen met YouTube? Maar durf je niet? Mijn tip: schrijf een script en kruip voor die camera. Ik ben benieuwd!

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.