SEO vriendelijk bloggen, hoe pak je dat aan?

SEO

SEO: zoekmachine optimalisatie is een term die we in de marketing wereld steeds vaker tegen gaan komen. En, dat is niet gek. SEO is belangrijk voor bloggers en bedrijven die gevonden willen worden op Google.

Wat is SEO en waarom is het nuttig?

SEO ( search engine optimization)  is hetgeen wat ervoor zorgt hoe hoog je in de zoeklijsten van Google staat. Wil jij een plek 1, zonder te adverteren? Dan is het tijd om jouw SEO aan te pakken. Zo kan jij nieuwe mensen naar je site trekken. Kijk je zelf wel eens verder dan de eerste tien zoekresultaten? Waarschijnlijk niet. En dat is precies de reden waarom SEO zo belangrijk is.

De beste tips voor een SEO vriendelijke blog

Tip 1: Extensie SEO peek

Wil jij weten hoe je site ervoor staat qua SEO? Download dan de Google Chrome extensie SEO Peek. Je kan de volgende dingen dan op een rij zien:

  • Paginatitel
  • Meta description
  • H1

Zorg ervoor dat je paginatitel geen “home” heet. Dit is een zoekterm die geen enkel mens gebruikt als ze op zoek zijn naar een specifieke website.

Je meta description vertelt kort wat je site inhoudt én wat je op de site kan verwachten. Daarbij is het goed om een H1 te hebben die hierbij aansluit en ervoor zorgt dat mensen naar je site willen komen.

Tip 2: Interne links

Interne links zorgen ervoor dat je website aan elkaar verbonden wordt als een soort spinnenweb. Als je meerdere blogs of artikelen hebt geschreven over hetzelfde onderwerp, dan kan je deze naar elkaar toe linken.

Tip 3: Social slider

Zorg voor een social slider, deze kan ervoor zorgen dat mensen makkelijker likes en delen. Tegenwoordig kijkt Google namelijk ook naar de social media, dus is het handig als mensen met een klik jouw blog/artikel kunnen delen en liken.

Tip 4: Inhoud

Schrijf langere artikelen met een hele goede inhoud. Zorg ervoor dat mensen willen blijven lezen. Zo blijven ze langer op een pagina en ziet Google dat jouw blog/artikel relevant is.

Tip 5: Plugins

Pas op met plugins, deze maken je site mogelijk zwaarder waardoor hij langzaam laadt en mensen naar een andere site toegaan die sneller reageert.

Tip 6: Programmeertaal

Bij je thema van WordPress en de mogelijke plugins die je gebruikt worden allerlei codes gebruikt. Deze codes kunnen volstaan met irrelevante dingen, waardoor Google moeite heeft met het begrijpen van je site. Kijk dus goed welke plugins wel en niet goed zijn voor jouw blog.

Tip 7: Plek met al jouw links

Maak pagina op jouw website met al jouw links. Dit maakt het voor jouw bezoekers makkelijk om te zoeken wat ze nodig hebben. En een bonus: ze dwalen mogelijk af naar andere onderwerpen op jouw blog.

Hoe kun je dit toepassen?

Deze tips zijn makkelijk toe te passen. Je kan gebruik maken van diverse plugins, maar het is wel belangrijk om tip 6 in gedachten te houden bij het installeren van plugins. Voor je meta descriptie is het handig om de plugin Yoast te gebruiken. Deze plugin checked of jouw pagina of artikel SEO vriendelijk is.

Ook kijkt de plug-in Yoast of het een “leesbaar” artikel is voor Google, maar ook voor de mensen die jouw artikel lezen. Hij geeft precies aan wat je kan aanpassen om jouw artikel SEO-proof te maken! Zelf maak ik ook gebruik van de plugin Yoast. Hieronder staat een voorbeeld hoe de plugin eruit ziet:

Yoast

Yoast SEO

Dit is hoe het eruit ziet onder een artikel. Je kan de volgende dingen aanpassen:

  • Meta descriptie
  • SEO titel
  • Slug (link van het artikel)

Yoast kijkt ook direct of de titel, slug of meta descriptie niet te lang is.

Yoast SEO

Bovenin bij het “publish” scherm staat de readability en SEO, zodat je in een oogopslag kan zien of het in orde is. Wil je meer weten? Dan kun je onderin bij het uitgebreidere scherm kijken.

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.