SEO vriendelijk bloggen, hoe pak je dat aan?

SEO vriendelijk bloggen, hoe pak je dat aan?

Ik heb een webinar gevolgd van IMU over SEO. Ik had werkelijk waar geen idee dat SEO zo belangrijk was/is in de wereld voor bloggers en bedrijven.

Wat is SEO en waarom is het nuttig?

SEO ( search engine optimization)  is hetgeen wat ervoor zorgt hoe hoog je op komt in google. Wat bedoel ik met hoger opkomen? Daarmee bedoel ik op het moment dat je een trefwoord in google typt, dat jouw site direct te voorschijn komt. Dit is handig om nieuwe mensen naar je site te trekken. Als ik zelf iets zoek ga ik niet alle miljoenen pagina’s door om te kijken, ik pak altijd de bovenste link. En dat is de reden dat SEO zo belangrijk is geworden.

De beste tips voor een SEO vriendelijke site:

Tip 1: Als je de extensie SEO peek download in google chrome, kun je zien hoe je site ingesteld staat qua SEO. Hier zie je staan Pagina titel, meta description en H1. Het is erg belangrijk dat je paginatitel geen “home” heet. Ik heb nog nooit iemand gezien die naar home zoekt om op de goeie website terecht te komen.

Je meta description is de plek die kort (ongeveer 150 characters) verteld wat de site inhoud en wat je op de site kan verwachten. Je H1 sluit hierbij aan deze moet pakkend zijn en zorgen dat mensen naar je site willen komen.

Tip 2:Gebruik veel interne links die ervoor zorgen dat je website aan elkaar verbind als een soort spinnenweb. In mijn geval als ik meer blogs heb geschreven over bijvoorbeeld SEO kan ik binnen de blogs, interne links gebruiken. Zodat mensen naar de eerste blog terug kunnen en op die manier verder kunnen lezen.

Tip 3: Zorg voor een social slider, deze kan ervoor zorgen dat mensen makkelijker likes en delen. Tegenwoordig kijkt google namelijk ook naar de social media, dus is het handig als mensen met een klik jouw blog/artikel kunnen delen en liken.

Tip 4: Schrijf artikelen met hele goeie inhoud, dit heet ook wel monsterartikelen. Belangrijk hierbij is dat er veel woorden gebruikt worden, maar dat het wel boeiend blijft. Dus niet heel lang door blijven ratelen over iets wat niet relevant is!

Tip 5: Pas op met plug- ins, deze maken je site mogelijk zwaarder waardoor hij langzaam laad en mensen naar een andere site toegaan die sneller reageert.

Tip 6: Bij je thema van wordpress en de mogelijke plug-ins die je gebruikt worden er allerlei codes gebruikt, deze hebben mogelijk verkeerde dingen erin staan, waardoor google je site niet begrijpt. Daarmee bedoel ik dat google niet weet waar je site over gaat door de verkeerde codetaal.

Tip 7: Zorg voor een informatiecanon, dit is een plek met al je links. Dit maakt het voor mensen makkelijk om te zoeken wat ze nodig hebben, ook kan het dat ze daardoor afdwalen naar andere onderwerpen!

Hoe kun je dit aanpassen?

De social slider is een plug-in, deze kun je toevoegen door de plugin te downloaden en hem op de juiste plek in je website te plaatsen.In wordpress is deze heel makkelijk toe te voegen. Zelf maak ik geen gebruik van de social slider, ik vind het altijd vervelend als het er zit en doe er bij andere site’s niks mee. Mocht je het wel leuk vinden? Gewoon doen dus!

De meta descriptie kun je aanpassen met de plug-in Yoast. Deze plug-in checked of jouw artikel of pagina wel SEO vriendelijk is. Ook kijkt de plug-in Yoast of het een “leesbaar” artikel is, voor google, maar ook voor de mensen die jouw artikel lezen. Hij geeft precies aan wat je zou kunnen aanpassen om iets leesbaarder of SEO proof te maken! Zelf maak ik ook gebruik van de plug-in Yoast, het werkt heel fijn en het is ontzettend duidelijk. Hieronder staan een paar voorbeeldjes over hoe de plug-in eruit ziet.

Yoast:

Yoast SEO

Dit is hoe het eruit ziet onder een artikel, de meta descriptie is hier aanpasbaar. De SEO title en de slug. Hij geeft hier ook direct aan hoe lang het ongeveer moet zijn en of het misschien juist te lang is.

Yoast SEO

Bovenin bij het “publish” scherm staat de readability en SEO klein, zodat je in een oogopslag kan zien of het in orde is, wil je dus meer weten kun je onderin bij het uitgebreidere scherm gaan kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.