Voor het eerst zonder ouders op vakantie in Rome, hoe is dat?

Goed, zoals ik al een tijd geleden had aangegeven ben ik afgelopen week op vakantie geweest in Rome. In deze blog ga ik jullie mijn reisverslag geven en de tips voor plekjes in Rome die je absoluut niet mag missen.

Maandagnacht

zijn we om 3 uur in de auto gestapt, ik had maar 3 uurtjes geslapen en hoopte dat ik nog wat slaap kon pakken in de auto. Vergeet het maar, ik was veel te hyper dus slapen werd het voor mij niet.

Dinsdagochtend

om 5 uur zijn we aangekomen bij Schiphol, we hebben de bagage ingecheckt en doorgegaan naar de douane. Bij de douane werd mijn tas er weer uitgepakt om er een drugscontrole op uit te voeren. Ik heb echt geen flauw idee maar ze moeten altijd weer mij hebben.

Ik raad je aan dat als je net de griep hebt gehad zoals ik, je in het vliegtuig oordopjes in doet ( echte vliegtuig oordopjes ). 2 dagen nadat we waren geland voelde ik nog steeds mijn oren poppen omdat ze nog steeds dicht zaten.

Eenmaal toen we in Rome waren zijn we met de Leonardo Express (ticket kost 14 euro p.p) naar Termini gegaan. Deze verbinding is erg goed en binnen 35 minuten waren we er. Bij Termini hebben we de CIS kaart aangeschaft, hiermee kun je 7 dagen onbeperkt reizen voor €24,-. Dit geld bij de metro, sommige treinen en de tram. De bussen weet ik niet want dat heb ik nog niet uitgeprobeerd.

We mochten pas om 14:00 inchecken bij ons hotel Regina Margherita gelegen aan de Via Bari. Dus zijn we naar een park gegaan die 1 straat van het hotel af ligt, dit park was erg groot en een hele fijne plek om te relaxen vlak na een vlucht.

Het hotel zelf is erg netjes, de kamers zijn schoon ( op een mierenuitbraak bij onze tafel na door de schuld van Ice Tea) en ze worden goed onderhouden door het personeel. Het is wel oud interieur, maar het werkt allemaal prima.

De rest van de dag zijn we een beetje door Rome heen gelopen en hadden we snel al veel gezien. Wat mij die dag opviel was dat het zo ongelooflijk druk was. Ik had echt zoiets van oh ohw.. wat doe ik hier. (hou er rekening mee dat ik nog kapot was, van die drie uurtjes slaap)

Woensdag

S’ochtends hebben we ontbeten bij het hotel, dit zit in de prijs in. Het ontbijt was goed verzorgd en niet uitgebreid, maar je kunt je vol eten.

We hebben deze ochtend de keus gemaakt om in de rij te gaan staan bij het paletijn voor een combinatieticket voor het Roma Forum en het Colleseum. Deze tickets zijn twee dagen geldig en daardoor kun je op de “rustige” momenten naar binnen. Wij kozen vooral voor de momenten dat het was afgekoeld en we niet levend zouden verbranden.

We hebben ongeveer tot 2/3 uur hier rondgelopen, het was indrukwekkend om te bedenken hoe alles eruit heeft gezien en er waren op sommige plekken nog hele delen in stand. Ik denk wel dat als je een audioding meeneemt die je verteld wat er heeft afgespeeld het makkelijker is om een beeld te vormen van hoe alles eruit gezien heeft. Het was echt ontzettend groot (dacht ik tot ik bij Ostia was geweest..) en er was veel te zien.

S’avonds hebben we gegeten bij Macheroni, een klein tentje met heel vriendelijk personeel. Ze serveren echt ongelooflijk goede pasta, zeg maar de beste pasta die wij deze week hebben gegeten.

Vanuit daar zijn we naar het Pantheon gelopen wat echt super dichtbij was, en doorgegaan naar Piazza Novana, hier waren heel veel straatartiesten. Waaronder een “Micheal Jackson” die alle clips meedanste met de muziek.

Daarna zijn we langs de Tiber gelopen, waar ongelooflijk veel tentjes langs het water lagen en ook alles was heel mooi en romantisch verlicht. Hier en daar waren wat straatartiesten te vinden die de sfeer nog beter maakten. De straten waren redelijk stil, ondanks dat er heel veel mensen waren. Dus dat was heel erg relaxed.

Donderdag

S’ochtends/S’middags zijn we bij de engelenburcht en het Sint Pietersplein geweest, weer allemaal ongelooflijk mooi. Wel erg lastig om te komen met alleen een tram.. Ze vonden het nodig om te gaan staken, gelukkig reden ze s’middags weer. Want de tram is warm en het duurt langer.

Ondanks dat we dus zo dicht bij het vaticaanmuseum waren, hebben we ervoor gekozen daar niet heen te gaan. Zelf ben ik niet zo’n museum persoon en al helemaal niet als er zo’n rij voor staat.

Aan het eind van de middag zijn we nog bij het Colleseum geweest, de binnenkant is best indrukwekkend. Ondanks dat het alleen muren zijn. Ik kon me precies voorstellen waar dan de mensen en dieren opgesloten zaten en waar het publiek heeft gezeten. Als ik het goed heb is er maar 1 tribune echt intact. Verder waren de plekken voor de tribunes alleen duidelijk.

Vrijdag

S’ochtends hebben we een beetje in de stad gekeken, we vonden een Disney Store (ik natuurlijk helemaal happy) en we kwamen erachter dat er een Ikea in de stad zat. Blijkbaar was het alleen een keukenafdeling van Ikea, wat een beetje raar was.

s’avonds zijn we bij Cavour uit de metro gestapt en hebben we bij Fata Morgana Gelato ijs gehaald, dit ijs is echt overheerlijk. Het is een heel leuk plekje waar je kunt zitten, en van het lekkere ijs kan genieten. Er zijn daar ook altijd wel mensen ijs aan het eten.

Zaterdag

Op aanrader van mijn vorige overbuurvrouw zijn we bij Ostia Antica geweest, Ostia Antica was vroeger de havenplaats van Rome. De stad is grotendeels bewaard en deels opgegraven, sommige gebouwen zijn nog bijna helemaal in tact. Ostia Antica ligt vlak bij de Tiber en de zee.

Het oppervlak is ongeveer 50 hectare en je mag ook bijna overal lopen. Je bent er ongeveer 3/4 uur zoet, hangt er ook vanaf of je een audioapparaatje meeneemt die je nog meer over de geschiedenis vertelt. Voor mij was de entree 4 euro, omdat ik tussen de 18 en 25 ben. Je moet dit wel aan kunnen tonen, anders betaal je 8 euro. 

Aangezien we toch al zo dicht bij Ostia strand waren, zijn we 2/3 haltes verder gegaan en ook nog even bij het strand geweest. Er zijn heel veel “privé” stranden waarvoor je moet betalen en het publieke strand is ongelooflijk druk. Dus het is maar net wat je fijn vind als je echt een dag strand wil doen. 

Zondag

S’ochtends zijn we in een boekenwinkel geweest waar ze ook allemaal leuke notitieboekjes en pennen verkochten (ik heb me ingehouden, ben er met lege handen weer uitgekomen). Verder hebben we ook een beetje door Rome heen gedwaald, geloof me je moet zo af en toe gewoon een random richting oplopen, het is het waard.

Aangezien Rome in de zomer snikheet is hebben we s’middags een park opgezocht. Dit was heel heel heel erg groot, er was ook van alles te doen. Je kon de Villa Borghese bezoeken, wat andere musea, hondjes kijken, bootje huren en gewoon in het gras liggen en genieten van alles wat er om je heen gebeurd. Zelf heb ik vooral hondjes gekeken, een man die was steeds zijn hyperactieve hond kwijt dus die riep steeds TAREK TAREK. Het blijft me bij, het was erg grappig zo’n hond die alle kanten op sjeest en het baasje er steeds achterna van kun je niet gewoon bij ons blijven…

 

Wat je s’avonds echt moet zien is het Sint Pietersplein, overal zijn lampjes en het is best romantisch. Ook is het een stuk rustiger, dus je kunt het plein echt makkelijk opkomen en betere foto’s maken.

 

Maandag

Zijn we in de buurt van circus Massimo geweest, hier zit een villa met heel veel sinaasappelbomen en een ongelooflijk mooi uitzicht.

S’middags zijn we weer in het park geweest, hier heb ik gelezen. Als in zo’n beetje de helft van mijn boek… (oops..) Daarna zijn we doorgelopen naar Pizza Al Forno Della Soffitta, echt zulke lekkere pizza. Je kunt ook precies zien hoe ze het maken. Het is echt hele hele lekkere pizza.

Dinsdag

Dit was helaas voor ons de laatste dag, we hebben s’ochtends de hotelkamer leeggehaald en zijn de stad in gegaan om nog te kijken voor een leuk souvenir. Aangezien het me al snel te warm werd, zijn we teruggegaan en opzoek gegaan naar een ijszaak in de buurt van het hotel.

Dit hebben we opgegeten in het park met de conclusie dat Fata Morgana beter ijs heeft. We zijn met de metro en Leonardo Express weer teruggegaan naar het vliegveld. We hadden een hele prettige vlucht en waren pas laat thuis.

Alles op een rijtje

Dit is het einde van mijn blog over Rome, het was echt geweldig. Nog even op een rijtje:

Beste ijs: Fata Morgana

Beste pizza: Al Forno Della Soffitta

Beste Pasta: Macheroni

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.