Review: Apple Watch

Tegenwoordig draag ik een nieuwe gadget aan mijn arm, ja echt aan mijn arm. Namelijk de Apple watch. Waarom ik hiervoor gekozen heb? En of het een telefoon kan vervangen? Lees hier alles over mijn ervaringen met mijn Apple watchApple watch Selina

Waarom een apple watch?

Ik ben een telefoonverslaafde, net zoals vele andere in deze nieuwe wereld. Elke 5 minuten had ik de neiging om op mijn telefoon te kijken, of ik al een berichtje binnen had. Nu heb ik de Apple watch, waarop ik notificaties binnenkrijg, waardoor ik niet meer elke 5 minuten naar mijn telefoon hoef te grijpen. Maar gewoon een snelle blik op mijn pols kan werpen. Verder ben ik bezig met hardlopen, en de Apple watch heeft heel veel mogelijkheden wat betreft sporten. Wat voor mij ontzettend handig is.

Wat kan je met een apple watch?

Workouts

Er zit een ingebouwde workoutapp in de Apple watch, met heel veel soorten workouts. Namelijk:

  • Zwemmen;
  • Binnen hardlopen
  • Buiten hardlopen
  • Wandelen;
  • Fietsen

Verder werkt ook de hardloop app, Strava, goed met de Apple watch. Mijn watch houdt tijdens het hardlopen, mijn hartslag, route en tempo bij.

Activiteit

De Apple watch bevat een activiteiten app. Deze zit er standaard in, en je kunt elke dag 3 ringen volmaken. Dit gaat om je beweging, sporten en staan. De ring van bewegen kun je naar je persoonlijke voorkeuren instellen, de rest kun je niet veranderen. Ook houdt de activiteiten app je kilometers, trappen en stappen bij.

Navigatie

Ben je net zo’n klungel als mij, dat als je navigatie zegt je moet afslaan over 200 meter, je nog steeds de afslag voorbij rijdt? Gebruik dan de kaarten app op je telefoon, want als je bijna af moet slaan laat je Apple watch de afslag nog extra zien, en hij gaat trillen. Super handig! Geloof het of niet, ik rij minder vaak verkeerd.

Muziek + Netflix

Als je muziek luistert op je iPhone, dan kun je hem doorspoelen en skippen met je Apple watch. Dit is ook mogelijk met Netflix, al snap ik hier het doel niet helemaal van.

Apple Watch SelinaNotificaties

Last but not least, de notificaties. Alles wat binnenkomt op je telefoon kan je naar je apple watch laten doorsturen, nou vind ik dat iets teveel van het goeie, en doe ik dit alleen met WhatsApp, Snapchat en binnenkomende telefoongesprekken.

Hoe bevalt de apple watch?

Ik heb de series 3 apple watch van 38 mm, ze zeggen dat de batterijduur van deze watch minder is dan de 42. Echter betwijfel ik dit zeer, als ik hem gebruik kan ik er ongeveer 48 uur mee doen. Wat ik een prettige batterijduur vind.

Watch Faces

De Apple watch beschikt over verschillende soorten watch faces. Deze kun jij instellen zoals jij het wil. Denk aan een analoge of een digitale klok, of je batterijpercentage, het weer of je agenda. Alles met een blik op je pols. Ideaal toch?

Bandjes

Er zijn heel veel soorten Apple watch bandjes, ik heb er momenteel 2. Een wat ‘nettere’ en een sportbandje. Ook heb ik er een paar besteld via AliExpress, als deze binnenkomen schrijf ik hier zeker nog een review over!

Ben je nu net zoals ik helemaal gek van de apple watch? Kijk dan gauw op bol.com voor een apple watch.


Bewaren
Bewaren

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.