Recensie: On your feet! de musical

Afgelopen zondag ben ik bij On your feet! geweest. Deze musical gaat over het verhaal van Gloria Estefan en Emelio Estefan.

Gloria en Emelio Estefan

Gloria en Emelio Estefan zijn de producers van de musical On Your Feet! Deze is gebaseerd op hun leven en muziek. Met zeven Grammy’s en meer dan 100 miljoen verkochte albums wereldwijd is Gloria de meest succesvolle Latin-cross-over artiest in de geschiedenis van popmuziek. Haar man Emilio is verantwoordelijk voor de carri√®re van zijn vrouw Gloria.

De show

Zoals ik al had genoemd gaat On your feet over het leven van Gloria en Emilio. In de show komen de hits van Gloria zoals “conga” en “Dr.beat” aan bod. Het is te zien hoe de zangeres een moeilijke tijd heeft gehad, en hoe ze na heel veel nee horen, het toch voor elkaar heeft gekregen.

 

Wat vond ik van de musical?

Het is heel duidelijk dat Gloria een power woman is, ze hoort veel nee maar probeert er met haar man Emilio het beste van te maken. Waardoor ze uiteindelijk samen beroemd worden. Emilio heeft alles over voor Gloria, hij vecht bij alle radiozenders om te zorgen dat haar liedjes gedraaid worden.

Halverwege de show kwam ik erachter dat de musical waargebeurd is, in de pauze ben ik op gaan zoeken hoe Gloria er nu uit ziet en welke hits ze nog meer heeft geschreven. Het was voor mij een hele uitvinding om daarachter te komen.

De musical zat goed in elkaar, het verhaal was goed opgebouwd en het was boeiend om naar te kijken.¬†Gloria was niet helemaal goed gecast (daar kwam ik dus pas achter halverwege de show) , maar ondanks dat vind ik haar een goede actrice. Mijn favoriete personage was de “abuela” van Gloria. Het was te zien dat deze helemaal in haar rol zat en dat was leuk om te zien.

Wat wel erg jammer is, is dat er bij deze show heel veel zang en dans gebruikt. Waardoor je eigenlijk mee wil dansen, maar in het Beatrix theater zijn er alleen zitplekken.

Ik raad deze show aan om hem te kijken, het is het waard. Het verhaal is zeer inspirerend en de zang en dans is goed. Enthousiast? Klik hier om snel een kaartje te bestellen!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.