Puppy!

Pluto

Puppy!

Ik heb geweldig nieuws, sinds kort hebben wij een puppy thuis. Hij heet pluto, het is een Dobermann.

Het ras de Dobermann

Er zijn veel mensen die een Dobermann zien als een waakhond en moeilijk handelbaar. Echter is dat niet het geval, als de hond genoeg kansen krijgt om te socialiseren. Zoals ik de Dobermann zie is het een hond die graag bij zijn “gezinnetje” aanwezig is. Het liefst ligt hij bovenop je hoe onhandig dat ook is. (het zijn namelijk niet echt kleine honden). Ze hebben veel beweging nodig en kunnen erg actief zijn. Dit is voor mij de eerste hond die het wel leuk vind om met een touw te spelen of achter een bal aan te rennen. (het terugbrengen is nog niet duidelijk)

'Njoy Pluto Wot a Thriller

Hoe is het nou om zo’n beest op te zien groeien?

Je ziet de ontwikkeling van de hond, je ziet hoe hij leert zitten en andere trucjes. Dat is mooi om te zien. Ook heb ik het soms wel lastig met deze hond, hij is een die waarbij je heel consequent moet zijn. Iets wat ik wel is lastig vind,

maar langzamerhand begin ik dit ook te leren.

Pluto leert ontzettend snel. Dit is zichtbaar bij het spelen en met de trucjes die je hem leert. Het is een hond die aandacht nodig heeft en dat ook van je vraagt.

Wot a Thriller

Deze Dober komt uit Frankrijk, bij de fokker Wot a Thriller. Deze wordt gerund door o.a Debbie. Een hele aardige vrouw die veel geeft om haar honden. Ze doet ook shows met de honden. Kijk zeker even op hun site, er zijn hier ook heel veel foto’s van de andere Dobers die Debbie heeft.

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.