Zitten ze nu beter in hun rol? Het verhaal van Gloria & Emelio Estefan.

Afgelopen oktober ben ik bij de try-outs geweest van On your feet. Het verhaal over Gloria en Emelio Estefan. Onlangs ben ik voor de tweede keer bij deze show geweest. De grootste hits van Gloria Estefan zijn ‘Conga’ en ‘Dr.beat’. 

On your feet

Het verhaal

Voor de mensen die mijn vorige blog nog niet hebben gelezen, begin ik even met het verhaal. Gloria Estefan is een succescolle Latin-cross-over artiest. Echter heeft het moeite gekost om dit te bereiken. Gloria & Emelio hebben samen erg veel meegemaakt om haar carriére van de grond te krijgen. Samen zijn ze een erg sterk team. Gloria komt langzaam op de radiozenders en gaat steeds vaker op tournee. In haar familie loopt alles niet soepel. Gloria heeft een vader die langdurig ziek is, ook hij komt voor in de musical. Verder komen de conflicten tussen Gloria en haar moeder ook veelzijdig aan bod.

De vorige show

Wat mij opviel in de try-outs is dat niet de hele cast goed in hun rol zat. Dit was te merken aan de zang, het dansen en dat het nog wat ‘houterig’ was. Natuurlijk hield ik er rekening mee dat het de try-outs waren, en daarom vroeg ik me ook af of het veranderd was. In mijn vorige blog had ik ook geschreven dat ik er in de pauze pas achter kwam dat de show echt gebeurd was. (Don’t judge me ik ben ook nog maar jong)

De verschillen

De 2e keer dat ik bij de show was, was echt veel leuker. Het kan eraan liggen dat ik wist dat het echt gebeurd was. Ik vond dat de cast veel beter in hun rol zat dan de 1e keer. De kwaliteit van de nummers was beter, en de musical was meer een geheel.Op geven moment gaan de dansers het publiek in, om het publiek mee te laten dansen. De vorige show, ging dit minder soepel. Het viel me op dat ze er dit keer veel meer tijd voor hadden genomen.

Wat vond ik van het verhaal?

Het verhaal is beide keren super sterk geweest. Je krijgt goed mee dat Gloria veel mee heeft gemaakt in haar leven. Het verhaal begint bij het begin, en eindigt gelukkig niet bij het eind. Eerder deze blog had ik al gezegd dat je meekrijgt hoe ze van radiozender naar radiozender naar een steeds groter succes gaan. Maar, ook de tegenslagen in haar leven komen aan bod. Denk hierbij aan haar relatie met haar moeder. En het auto-ongeluk wat ze heeft gehad, waardoor ze een hele lange revalidatieperiode nodig had. Door de brieven van haar fans, die zeiden ‘Get on your feet’ besefte ze dat ze niet mocht opgeven. Dat is een heel krachtig deel in de musical. Helaas heeft op 5 augustus de laatste show gespeeld, maar we gaan het verhaal van Gloria & Emelio Estefan niet meer vergeten.

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.