Nieuwe Bullet Journal set-up

moon phases 2019

Het einde van het jaar is echt al in zicht. Ook voor  mijn Bullet Journal. Helaas, moet ik in December een nieuwe beginnen. In plaats van in Januari. Maar gelukkig kan dat met een Bullet Journal! In deze blog ga ik jullie laten zien welke collections er in mijn nieuwe Bullet Journal zijn toegevoegd.

Calendex 2019

Calendex

In januari heb ik ook een blog geschreven over het opzetten van mijn Bullet Journal. Hier staat ook de Calendex al in beschreven. Toch wil ik hem weer aanhalen, omdat mijn Calendex een verandering door heeft gemaakt. Als je naar de foto kijkt denk je waarschijnlijk dat er niks veranderd is. Echter is dat wel het geval. De groene strepen die ik in mijn Calendex heb gezet zijn mijn tentamenweken. Verder heb ik onder mijn Calendex nog een een legenda gemaakt. Roze is voor persoonlijke dingen, denk hierbij aan afspraken voor het doen van mijn nagels of de tandarts. De groene kleur heb ik gereserveerd voor mijn school. Alle toetsen, afspraken en deadlines die ik heb voor school komen onder deze kleur. Daarna heb ik een blauwachtige kleur voor mijn blog. Deze heb ik er staan voor als ik webinars wil volgen, om mijn blog uit te kunnen breiden. Of als ik afpsraken heb met mensen die blog of tekst gerelateerd zijn. Daarna heb ik nog een lichtrode kleur voor verjaardagen. Ik zet niet elke verjaardag erin die ook op Facebook staat, maar verjaardagen van belangrijke mensen zoals mijn ouders. Ik heb in mijn vorige Bullet Journal de Calendex niet op zijn orginele manier gebruikt, doordat ik hem in combinatie met de Allistar gebruikte. Op deze manier ga ik door, toch wil ik de orginele manier ook weer proberen. Het kan dus zijn dat ik op een dag een afspraak heb gepland en de afspraak schrijf op deze dag, met de juiste kleur erbij. Dan ga ik terug naar mijn Calendex, waar ik de afspraak in zet met de juiste kleur en de juiste datum.

Allistar 2019

Allistar

De Allistar methode gebruik ik precies hetzelfde als in mijn vorige bullet journal. Ik zet een stipje bij de juiste maand en daarnaast schrijf ik de afspraak die er dan plaatsvindt.

moon phases 2019

Moon fases

In mijn vorige Bullet Journal zie je dat ik alleen manen heb getekent. Deze keer heb ik ervoor gekozen om op de linkerpagina de maanfasen te tekenen. Bij elke maanfase wil ik een omschrijving toevoegen, zodat je weet wat voor effecten het mogelijk heeft op de mens. Ik ben er namelijk nog steeds niet achter of sommige maanfasen effect hebben op mijn humeur of energielevel. Ook vind ik het erg leuk om ze te kunnen tekenen en een beetje op de hoogte te zijn, voordat het donker wordt.

Goals

In 2019 is het ook weer tijd voor nieuwe goals. Wat wil ik dit jaar bereiken? Zoals je ziet heb ik hier nog niks opgeschreven. Ik heb er nog geen tijd voor genomen om te kijken wat ik wil gaan doen in 2019. Er zijn een aantal dingen, waar ik jullie nog over ga vertellen, waarvan ik denk dat ze erin komen. Dit heeft te maken met een nieuw project van me!

Wishlist

De wishlist werkt heel simpel: aan de enekant vul ik dingen in die ik nodig heb en aan de andere kant vul ik dingen in die ik wil hebben. Zo zorg ik ervoor dat ik wat minder dingen koop die ik niet nodig heb, in elk geval dat hoop ik en me meer focus op de dingen die ik echt wil hebben.

self care 2019

Self-care list

De naam spreekt eigenlijk al op zich. Ik vind het belangrijk om zo af en toe ook iets echt voor mezelf te doen. Dit is tijd dat ik mijn telefoon uitzet en geniet. Momenteel heb ik tien dingen op de lijst, maar ik hoop deze uit te breiden tot ongeveer 30. Zo kan ik altijd kiezen voor iets wat ik leuk vind.

TBR list 2019

TBR lijst

Mijn To Be Read list heb ik opgedeeld in verschillende catogorieën. Hij is nog niet helemaal compleet, maar ik wil er alleen boeken in hebben die op dit moment in mijn kast staan. Goal: mijn boekenkast uitlezen voordat ik andere boeken koop. Ik heb hem opgedeeld in de categorieën fictie, waaronder thriller, young adult en romans vallen. En in non-fictie, waaronder ik biografieën en zelf-hulp boeken heb laten vallen.

reading challenge 2019

Hebban reading challenge

Deze pagina’s zijn helemaal in het boek thema. Linksboven in staat de Hebban reading challenge waar ik nu al een tijdje aan mee doe. Ik kies dit jaar voor 15 of 20, omdat ik minder tijd heb om te lezen door school en mijn blogs. Daaronder staan de boeken die ik heb gelezen. Ik heb er maar een klein schemaatje van gemaakt, maar ik ga er vanuit dat het voldoende is. Op de rechterpagina ga ik turven hoeveel pagina’s ik heb gelezen. Dit ga ik doen door als ik een boek van 300-400 pagina’s heb gelezen, deze toe te voegen bij 300-400 pagina’s. Daaronder heb ik hetzelfde systeem maar dan met hoe goed ik het boek vond.
school information 2019

School informatie

Op de pagina van school informatie schrijf ik alles op wat ik moet onthouden wat betreft mijn school zelf. Vakanties, kosten en hoeveel de boeken zijn voor het jaar. Op deze pagina komt dus allerlei soorten met informatie die allemaal met school te maken hebben.

assignments 2019

Opdrachten

Om in de school trend te blijven heb ik ook een pagina met mijn opdrachten. Sowieso heb ik elke periode een opdracht van 9 studiepunten. Daarnaast heb ik vaak nog kleine opdrachten die ik moet presenteren of moet opmaken. Ik zet er neer om welke opdracht het gaat, voor welke les dit is en wanneer het af moet. Als de opdracht is afgerond zet ik er een vinkje of een kruisje achter.

Libary loans

Hier zet ik alle boeken in die ik heb geleend bij de bibliotheek van school. (Ik heb geen lidmaatschap op de normale bibliotheek meer). Op deze manier vergeet ik niet snel welke boeken ik heb geleend en lever ik ze op tijd wel in. Scheelt weer boetes van 10 cent.

working toward 2019

Working toward

Als laatste heb ik nog een working toward.Hier schrijf ik dingen in die ik graag wil hebben maar best wel veel geld kosten. Zoals een nieuwe laptop. Ik wil namelijk al een tijdje een MacBook Pro. Dit is een redelijke inverstering, daarom heb ik eronder een euroteken gezet. Daar komt de prijs van de Macbook Pro en daar ga ik langzaam naar toe werken.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van deze blog, om hem niet te lang te maken heb ik de maand december er niet bij gezet. Deze komt misschien nog, maar hij verschilt niet veel van die van vorige maand. Nieuwsgierig naar mijn set-up van november?

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.