Wat doet muziek met mij?

Muziek, wat doet het eigenlijk met iemand?

Dit is voor iedereen anders. Voor mij is het iets wat me blij maakt, soms verdrietig of boos. Elk liedje kan een andere emotie in je los krijgen. De ene persoon vind het prachtig, de ander luistert liever naar iets anders. Muziek zit vol mogelijkheden vol emotie voor de persoon die er naar luistert en de schrijver.

Het is een verhaal wat de schrijver van het liedje aan jou wil overbrengen, iets wat hun met jou willen delen. De ene keer is dit heel persoonlijk, bij de andere artiest is dit minder persoonlijk.

Kijk bijvoorbeeld naar de tekst van het liedje “photograph” van nickelback, het is heel duidelijk dat hier een boodschap overgebracht wordt. Nickelback wil jou vertellen hoe hij zich voelde toen hij de herinneringen vond.

Every memory of looking out the back door
I had the photo album spread out on my bedroom floor
It’s hard to say it, time to say it
Goodbye, goodbye.
Every memory of walking out the front door
I found the photo of the friend that I was looking for
It’s hard to say it, time to say it
Goodbye, goodbye.

Photograph – Nickelback

Wat krijg ik uit muziek?

Ik ben iemand die heel veel energie uit muziek kan halen, als ik moe ben en ik muziek aan zet, gebeuren er alleen maar goede dingen. Als ik mijn dag begin met leuke muziek is voor mij mijn dag vaak veel leuker. Ook is het een goede inspiratiebron en een mogelijkheid om rust te creëren. Het is moeilijk te omschrijven, maar iedereen heeft wel een liedje met een betekenis. Wat hem of haar aanspreekt.

Music is the universal language of mankind – Henry Wadsworth Longfellow

Muziek is alles wat je wil dat het is, een uitlaatklep, iets om helemaal op los te gaan en iets waar je blij van word. Laat in de reacties achter wat muziek voor jou betekend.

BewarenBewaren

Wil je deze blog delen?

2 reacties

  1. Helemaal waar! Muziek is super super belangrijk voor mij. Ik luister zelf veel muziek. Soms heel bewust, vaak gewoon om lekker een muziekje op de achtergrond te hebben.

    Voor mij nog regelmatig een verrassing hoe het toch elke keer kan dat een paar tonen, klanken, een gitaar of een drum je zo kan raken. Zowel positief als negatief natuurlijk.

    Voorkeuren vind ik lastig om te geven, want bijna elke muziek genre heeft goede nummers en prima muziek. R&B, Rock en Top 40 muziek luister ik het meest.

    Leuke blog Selina!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.