Mijn reis naar London: deel 1

Greenwich

Ergens in 2018 vonden een vriendin en ik het een goed idee om samen op vakantie te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. We hebben een trip naar London geboekt. We hebben gekozen voor een AirBNB in Wembley en een goedkope vlucht via Easyjet. Of dit beviel? Je leest het in deze blog, samen met wat we gedaan hebben in London.

Aankomst in London

De vlucht met Easyjet verliep soepel. Het was fijn om dit keer geen 5 uur vertraging te hebben op de vlucht naar London, zoals gebeurde in 2017. Eenmaal aangekomen vonden we het een goed idee om met koffer en al London alvast te ontdekken. Voor 14:00 mochten we het AirBNB niet in, waardoor we niet wisten wat we anders moesten doen. Rond 13:00 waren we er echter helemaal klaar mee, pijnlijke schouders van het meeslepen van de koffer. Daarom hebben we toen rustig de tijd genomen om naar het AirBNB te gaan. Daar aangekomen waren we blij met onze keuze. Het appartement zag er redelijk netjes uit, op wat stof na. Wat steeds erger werd door het gebrek aan een stofzuiger in het huis.

Na even bijgekomen te zijn, zijn we boodschappen wezen doen bij de Lidl. Dit was niet een heel groot succes, blijkbaar zijn de zelfscan kassa’s in London een mysterie en de Lidl heel erg ver lopen. Ook zijn we die dag naar de London Outlet geweest, een leuke plek om wat rond te kijken!

Covent Garden, is het het waard?

De tweede dag gingen we al op pad om London te ontdekken. Onze eerste stop: Covent Garden. Een erg populaire plek in London, met veel winkels en er is vaak entertainment te vinden. Hier een winkel gevonden waar ik als Bullet Journaler helemaal blij van word. Namelijk: Paperchase, ja vol met notitieboeken en pennen! Daarnaast waren er veel marktkraampjes en er was een performer bezig. Super leuk dus!

Vanaf Covent Garden zijn we doorgelopen naar Trafalgar Square. Op het plein staan twee grote fonteinen en de National Gallery bevind zich hier. Het is een plek die je sowieso even gezien moet hebben! Vanaf de Trafalgar Square zijn we doorgelopen naar Leicester Square. Er zijn hier verschillende enorme winkels. Namelijk een M&M store van 3 verdiepingen, een Lego store van 2 verdiepingen en een hele grote winkel vol met thee. Heerlijk om even rond te lopen en natuurlijk kon ik er niet wegkomen zonder M&M’s te halen.

De muur in de Lego Store, vol met yep Lego.

Deze dag kwamen we tot ons geluk ook een Arcade/speelhal tegen. Super leuke games, die we kennen uit Amerikaanse films en nog veel meer. 20 pond later, en na een Engelsman die ons tickets gaf, is het gelukt om 2 pac-man tassen te halen en een pac-man knuffel. Hier ben ik met de tickets en mijn half blije hoofd, nee geen mooie foto, maar kijk even naar die tickets!

Westminster Abbey is erg indrukwekkend

Dag 3 in London en weer een vol programma. S’ochtends stonden we al in Westminster Abbey. Helaas mag je hier geen foto’s maken. Het is erg indrukwekkend om te zien en de achtergrondinformatie die je krijgt d.m.v. de audiotour. De audiotour is in te stellen in veel verschillende talen waaronder Nederlands. Echter vond ik dit erg raar klinken en heb ik besloten om hem in het Engels te volgen. De tuinen van Westminster Abbey waren ook open. Erg mooi om te zien, en geen grapje het is perfect gemaaid.

Verder zijn we deze dag nog bij Oxford Circus geweest, waar we lang door de straten hebben gedwaald langs verschillende winkeltjes. We vonden een winkel vol met thee, wat redelijk betaalbaar was. Het rook allemaal heerlijk en daardoor kwamen we er ook niet met lege handen weg. S’middags hebben we nog rustig in St. James Park geluncht, waarna we doorgelopen zijn naar Buckingham Palace. Met geluk kwamen we hier de wisseling van de wacht tegen wat erg interessant was om te zien!

Niet echt een mooie foto, maar wat een mega gebouw!

Koken? Dat doen we met het brandalarm aan!

Doordat we een keuken hadden in ons appartement leek het een top plan om tosti’s te maken in de pan. Tot… het brandalarm af ging. Prima, uitgezet en toen ging hij weer af.. Het brandalarm wou niet meer uit, waardoor het brandalarm in het hele huis afging. De schoonmaakster was aanwezig en die heeft er iemand bij gehaald die alle brandalarmen weg heeft gehaald. Gelukkig maar, want dat ding was al eerder afgegaan.

Nadat we van de schrik bekomen waren zijn we maar weer op pad gegaan. We hadden de dag van te voren tickets geboekt voor een boottocht naar Greenwich. Een boottochtje van een uur, waarna we Greenwich konden bekijken. Aan het begin van de blog zie je een foto van het uitkijkpunt bij Greenwich. Voor de rest liepen we hier ineens over een set heen van of een film of een serie. Ik ben er nog steeds niet achter waarvan helaas. Iedereen was oud engels gekleed en de weg was zo gemaakt dat hij oud leek. Ook stonden er nog schermen zodat we niet alles konden zien.

De set bij Greenwich

Dit was deel 1 van de blog, het volgende deel volgt gauw. Als je weet welke film/serie hier wordt opgenomen vertel het me asjeblieft want ik ben super nieuwsgierig!

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.