Maak 2019 jouw jaar

2019

In deze blog geef ik 5 tips om 2019 jouw jaar te maken! Cliché? Ja, misschien wel. Maar wie weet heb je er wat aan, dus lees zeker door!

Tip 1: Maak een morning & night routine

Schrijf voor jezelf op hoe een ideale ochtend er voor jou uit ziet. Wat is het eerste wat je wil doen, of juist niet als je uit bed komt. Is het een lekker ontbijt met een kopje koffie? Of wil je als eerst sporten waarna je daarna een lange douch kan nemen? Schrijf het op en ga een half uurtje tot een uur eerder uit bed zodat je dit waar kan maken. Zo begin je de dag zoals jij wil. Om te zorgen dat je s’ochtends uitgerust wakker word is het verstandig om ook een night routine te maken. Schrijf op hoe laat je wil slapen en wat je wil doen om tot rust te komen. Is het een boek lezen, schrijven of een aflevering van je serie? Het kan allemaal, zolang je daarna maar kan slapen!

Tip 2: Lees meer boeken

Lezen geeft je kennis, of ontspanning. Het is maar net wat voor lezer je bent. Ben je geen lezer? Probeer dan luisterboeken uit om toch jouw portie boeken te krijgen. Zoals ik in mijn vorige blog genoemd heb, ga ik in 2019 10 boeken lezen. Hoeveel staan er bij jou op de planning? Of zie je het vanzelf wel?

Tip 3: Maak je ruimte opgeruimd en in jouw stijl

Jouw ruimte moet jou rust geven. Is je slaapkamer altijd een rommel of heb je erg schreeuwerige kleuren in je slaapkamer? Doe er wat aan! Zorg ervoor dat het zo is zodat jij je optimale nachtrust kan krijgen in deze ruimte. Ben je een student en is jouw slaapkamer je complete kamer? Probeer dit dan nog. Misschien kun je delen afschermen met een kast zijwaarts zetten of deurtjes voor je kast te maken.

Tip 4: Zet goals

In mijn vorige blog heb ik het gehad over mijn goals, maar ook jij kan ze zetten. Zo weet je waar je naartoe werkt en kun je ervoor zorgen dat je hier ook aan toe komt. Splits je goals op in kleine stukjes, die je kunt uitvoeren. Zo heb je niet het gevoel dat het een enorme taak is.

Tip 5: Vergeet niet te genieten

Dit klinkt heel simpel, maar schiet er voor veel mensen bij in. Ze zijn druk aan het werk of denken alleen maar aan de dingen die nog moeten gebeuren. Vergeet niet dat het belangrijk is om zo af en toe een dag te hebben waarin je helemaal niks hoeft, zodat je de dingen kan doen die jou op dat moment blij maken.

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.