Interview met Miranda Peters van Hart van Glas

Speciaal voor de blogtour heb ik een interview geregeld met Miranda Peters, de schrijfster van Hart van Glas.

Miranda Peters schreef als dromerig meisje van Miranda Peters schrijver van Hart van Glastien al verhalen met titels als De Wondervogel, De Droomwolk en De geheimzinnige Boom. Jaren later besloot ze die droom daadwerkelijk na te jagen toen ze in aanraking kwam met het YA Fantasy-genre. In 2015 begon ze aan de GAIA Trilogie. Deel 1, Hart van Glas, is nu verkrijgbaar!

Tijdens de boekpresentatie vertelde je dat schrijven altijd al je droom is geweest, hoe is dit zo gekomen?

Geen idee. Ik weet alleen dat mijn hart sneller ging kloppen wanneer de juf of meester op de lagere school drie titels op het bord schreef waaruit je kon kiezen, en waarna je dan een opstel moest schrijven. Tegen de tijd dat ik in groep zeven zat, wist ik zeker dat ik schrijfster wilde worden. Maar een jaar later ben ik naar de brugklas gegaan met het idee dat ik kinderarts of stewardess wilde worden. Ik denk dat ik onbewust dacht dat je van schrijven niet je beroep kon maken. Maar ik bleef nog steeds een heleboel lezen. Het begon ooit met de serie ‘Cindy zit op ballet’ en ‘De vier speurneuzen’, toen ik een jaar of negen, tien was. Later werden dat boeken van Thea Beckman, Jan Terlouw en Evert Hartman. Ik verslond álles, ook TinaToppers. Nog veel later, toen ik al op kamers woonde, was daar Harry Potter. Daarna heb ik een tijdje heel weinig gelezen en me gericht op mijn afstuderen en het vinden van een baan. Maar ja, toen kwam Twilight…

Met welk woord zou je jezelf beschrijven?

Dromerig, sportief, sociaal, chaotisch en lief (oeps, dat zijn er vijf)

Hoe gaat het combineren met een gezinsleven en schrijven?

Op zich goed. Ik werk zestien uur in de boekhandel en mijn kinderen gaan allebei al een paar jaar naar school. Ik plan één vrije ochtend in voor sport en één voor schrijven. Daarnaast schrijf ik af en toe ’s avonds of in het weekend. En dat werkt eigenlijk prima. Maar er zijn soms momenten dat ik baal dat ik uit mijn schrijfwereld moet komen, omdat ik nu eenmaal mijn kinderen niet op het schoolplein kan laten staan 😉 Of dat ik om drie uur ’s nachts toch echt naar bed moet, omdat ik anders de volgende dag als een zombie rond sjok. Ik zorg er in ieder geval voor dat ik ook leuke dingen blijf doen met mijn man, mijn vriendinnen en mijn kinderen. Ik heb het af en toe echt nodig dat ze uit mijn bubbel trekken haha.

Heb je naast het schrijven ook een andere baan of hobby’s?

Ja, ik werk één hele dag en twee halve dagen bij de Bruna in Hardenberg, waar mijn man de eigenaar van is. Heel verrassend houd ik daar de Young Adult afdeling up-to-date. En hobby’s? Veel. Ik doe aan crossfit en aan volleybal, ga graag uit eten of naar de film en ik hou nog steeds van lezen, hoewel ik daar de laatste tijd een beetje weinig tijd voor heb, helaas. En ik ben een echte bingewatcher wat Netflix betreft: als ik een serie kijk, wil ik m afkijken ook!Miranda Peters schrijver van Hart van Glas

Hoelang ben je bezig geweest met de GAIA-serie?

In totaal zo’n vier jaar, denk ik. Inclusief redactie van deze nieuwste versie van Hart van Glas. Maar als je puur naar het schrijven zelf kijkt, ben ik zo’n half jaar bezig met één boek.

Zijn de personages in je boek Hester en Siem, ook gebaseerd op mensen in je eigen leven?

Ik denk het niet. Misschien heb ik er onbewust een combi van gemaakt na het zien van zoveel series en het lezen van zoveel boeken, maar over het algemeen heb ik ze compleet verzonnen. (hoewel Hayley uit de serie Originals wel erg lijkt op ‘mijn’ Hester, maar dat zag ik pas nadat ik de boeken had geschreven). En o ja, ik heb ooit een meisje ontmoet waarvan ik dacht: ‘dat zou Hester kunnen zijn’, maar ik weet niet meer waar of wanneer dat was, laat staan wie.)

Waarom heb je ervoor gekozen om Hester en Siem zo bijzonder sterk te maken?

Omdat me dat zelf zo fascineert. Het lijkt me zo vet als je een rotsblok doormidden kunt splijten, of aan je vingertoppen aan een toren kunt blijven hangen! Ik moet eerlijk zeggen dat het idee daarvoor in eerste instantie kwam na een stevige stapavond, dus misschien heeft de hoeveelheid alcohol daar ook invloed op gehad ;).

Ben je nog bezig met een nieuw project na Hart van glas? En kun je hier wat meer over vertellen?

Nou, Hart van Vuur en Hart van Smaragd komen natuurlijk ook nog uit bij Dutch Venture Publishing. Ik weet nog niet precies wanneer. En ik heb nog een kort verhaal geschreven dat in een bundel zal verschijnen. Daarnaast ben ik nu bezig met een nieuwe serie: De Ademdief. Het gaat over een meisje dat lucht kan stelen van andere mensen. Er wordt op haar gejaagd door Jagers van Artames, die alle Ademdieven uit proberen te roeien om daarmee hun eigen vloek te verbreken. Het is een verhaal over de onmogelijke liefde tussen een Ademdief en een Jager, en alle moeilijkheden die daarbij horen. Romantiek, actie, fantasy en een flinke vleug historie erin. Hoeveel delen er gaan komen, weet ik nog niet. Maar het is leuk om weer eens iets anders te schrijven, met andere personages! (Want dit personage is echt geen katje om zonder handen aan te pakken)

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.