Interview met Jennifer Murgia van Ster van acht

Jennifer MurgiaZoals ik heb gezegd in mijn aankondiging van de blogtour, is hierbij het interview met Jennifer Murgia. Ze reageerde ontzettend snel op mijn vragen ( ze woont in Amerika, dus het is bij mail-contact gebleven.) En ze heeft een hele goeie indruk bij me achter gelaten. Lees hier snel het interview!

Klik hier om het engelse interview te lezen.

Het interview:

Hoe ben je een schrijfster geworden? 

Ik wou altijd al een schrijfster zijn. Het is mijn droombaan! Ik ben opgegroeid als enigst kind, dit heeft ervoor gezorgd dat ik als klein kind al van verhalen hield. Ik heb geprobeerd om kinderboeken te schrijven, maar dit was het niet helemaal. In 2008 heb ik mijn eerste young adult boek geschreven, Angel star (ster van acht) , dit was het moment dat ik me besefte dat YA mijn schrijfstijl is.

Na een aantal verzoeken heeft het boek zijn plaats gevonden bij “Lands Atlantic Publishing” en is hij uitgegeven in 2010. Sindsdien is het in vijf verschillende talen gepubliceerd. Er zijn 2,5 boeken in de serie (een is een prequel!) Ik heb ook de YA “Between these lines” geschreven en een historische YA serie “Forest of whisters & Castle of sighs” , dit zijn mijn 17 eeuwse Bavarian heksen mysterie’s. Het eerste boek heeft een “Moonbeam Children’s Literature Award” gewonnen.

Heb je nog ander werk, naast het schrijven? 

Jennifer Murgia Angel Star

Ik ben een moeder van twee tieners, dit zou ook altijd mijn belangrijkste werk blijven 🙂

Welk YA boek heeft je geïnspireerd? 

  1. A great and terrible beauty – Libba Bray
  2. Twilight – Stephanie Meyer
  3. Don’t die dragonfly – Linda Joy Sigleton
  4. Sweep series – Cate Tiernan
  5. Rhymes with witches – Lauren Myracle

Waarom zijn deze boeken zo goed? 

Ahh.. het element of magie en hoop en de onbeperkte mogelijkheden, gecombineerd met de fijne schrijfstijl.

Welke elementen zijn terug te vinden in je eigen boek?

Ik denk alles hierboven 🙂 En dat er altijd iets groters is dan onszelf.

Ben je enthousiast dat je boek in Nederland komt? 

JA!!!!!

Waar krijg je de ideeen voor je boek? 

Het idee voor het boek kwam na het malen over de vraag, wat als de persoon die echt van je houdt, iemand was waar je nooit mee samen kan zijn. Het idee van een beschermengel, paste perfect. En natuurlijk heb ik een twist en conflicten toegevoegd, en dat is mijn donkere engel in het verhaal.

Waar sla je de ideeen op? 

Ik heb ze overal. Wanneer ik voor het eerst over een verhaal nadenk, hou ik het voor een tijdje in mijn hoofd en denk ik er over na. Daarna maak ik een bestand op mijn laptop, waar ik de basis voor het verhaal opsla en een korte samenvatting. Het kan ook een proloog bevatten (dat is hoe ik ster van acht ben begonnen). Ik heb een hele gedetailleerde planner en heel veel sticky notes met ideeen, karakters en  een algemeen beeld van het verhaal. Als ik niet in de buurt ben van mijn computer, zet ik dingen in mijn telefoon.

Als je een schrijver wil worden, wat zijn dan de beste karaktereigenschappen?

Schrijvers zijn heel erg onzeker, dus het beste is om gewoon te schrijven en niet na te denken over of andere het wel leuk vinden of niet. Schrijf een verhaal omdat het van jou is, het in jou zit en naar buiten moet worden gebracht. Forceer jezelf om het te blijven doen, het helpt om te schrijven op het moment dat het jou het best uitkomt. Zelf raad ik aan om gefocust te blijven op de notities die je hebt gemaakt en je ideeen altijd bij de hand te hebben.

Wat is jouw “writing snack” ? 

Dit is waar ik beken dat ik een stress eter ben! Ik heb de neiging altijd te gaan eten wanneer ik schrijf, van chips naar pretzels naar eigenlijk alles. S’ochtends start ik altijd met koffie en schrijven wanneer ik wakker word is een geweldige manier om mijn dag te beginnen.

 

 

 

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.