Ik heb mijn opleiding gekozen!

Een tijdje geleden heb ik gepost over een opleiding zoeken, ik wou jullie hierover veel meer op de hoogte houden. Sorry hiervoor, maar ik heb mijn keuze gemaakt.

Keuzes maken

Hoe heb ik mijn keuze gemaakt?

Ik ga jullie nog niet vertellen welke keuze ik gemaakt heb, maar wel hoe. Ik ben naar verschillende open dagen geweest, namelijk:

  • HRM (Leeuwarden, Zwolle)
  • Communicatie (Leeuwarden, Zwolle)
  • Commerciële economie (Leeuwarden, Zwolle)

De rest ben ik niet naar toegewenst, doordat ik toen mijn keuze al wist. De opleidingen die sowieso zijn afgevallen zijn dus:

  1. Forensic Science
  2. Microbiologisch analist

Deze open dagen waren echt heel erg leerzaam, ik zag veel van de cultuur die in de scholen hangt en de leerlingen en leraren die er rondlopen. Windesheim is een ontzettend grote school, er zijn heel veel opleidingen en die werken ook met regelmaat samen. Toch zie ik deze school niet helemaal zitten, ik vind het eigenlijk té groot.

Mijn opleiding bevind zich dus in Leeuwarden, dit betekend voor mij 20 minuten met de auto en zo’n 45 minuten met het openbaar vervoer. Dat is prettiger dan of 60 minuten reizen, of op kamers moeten. Ook is de school een stuk kleiner en beviel de sfeer in de school me direct.

Wat vind ik nou eigenlijk leuk?

Verder kwam ik erachter dat ik het geweldig vind om sociaal te zijn, het is leuk om mensen te leren kennen en om bepaalde boodschappen de wereld in te brengen, op een bepaalde manier. Denk aan posters, blogs, vlogs en Facebook berichten. Dat betekend dat Commerciële economie en Communicatie nog een optie zijn.

Bij commerciële economie vind ik het economie erin best eng, ik weet dat het commerciële economie is. Maar dan nog, ik vind het een erg lastig vak.

Toen ik bij lokalen kwam waar communicatie gegeven wordt, was ik verkocht. Mensen lieten me rustig rond kijken,  ik werd opgenomen zodat ze konden laten zien hoe dat gaat. En als ik vragen had beantwoorde ze het direct. De studenten en leraren waren allemaal erg open, en dat is zeker een cultuur en opleiding waar ik me graag bijvoeg.

Meeloopdag

Niet lang daarna heb ik nog een meeloopdag gedaan. Ik bijna een hele dag op het NHL geweest en heb genoten. De theorie die we kregen, is ook een echt vak, en was erg boeiend. Verder lieten ze ons nog dingen doen om de creativiteit in ons naar boven te halen.

Conclusie

Na de meeloopdag wist ik het 100% zeker, ik heb me ingeschreven voor communicatie. Het lijkt me echt mooi om te leren hoe je boodschappen het best over kan brengen. In elke vorm mogelijk, papier, face to face, reclames en posters.  Het lijkt me interessant en ook erg leuk om te doen. De opleiding is 4 jaar en hopelijk begin ik in september. Ik geef jullie sowieso nog een update over hoe ik het er vind als ik aan de opleiding begin.

Mocht je de eerste twee blogs nog willen lezen? Klik dan hier voor de eerste, en hier voor de tweede.

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.