Wat te doen bij hooikoorts?

Al die vervelende pollen, wat te doen tegen hooikoorts?

Het is weer zover, prikkende ogen, snotneuzen en continue niezen. Het wordt weer mooi weer, dat heeft zijn voor en nadelen. Voor de hooikoorts patiënten onder ons, hou het vol en probeer ook te genieten. Dus hier een paar tips om zo min mogelijk last te hebben!

  1. Pollen HooikoortsZonnebril (een zonnebril is je beste maatje in dit weer, als je naar buiten gaat hem direct opzetten zodat de pollen meer moeite hebben om in je ogen te komen)
  2. Medicatie (ik maak nu gebruik van een medicijn met natuurlijke kruiden erin, hier ben ik net mee begonnen. Tot nu toe voel ik me al veel beter dan met de normale histamine. Dit medicijn heet : Scuterllaria. Verder maak ik gebruik van een neusspray (heaven) en oogdruppels van a.vogel)
  3. Douchen (voordat je gaat slapen even je haar wassen en je lijf, zodat de pollen buiten de slaapkamer blijven)
  4. Ramen dicht & vaker stofzuigen (als je met het raam open gaat slapen, kunnen alle pollen natuurlijk makkelijk naar binnen waardoor je, je dag al minder fijn begint)
  5. Niet in je ogen wrijven (het moment dat je in je ogen wrijft gaan alle pollen die aan je handen zitten natuurlijk naar je ogen! Een absolute NO GO!

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips gaan hebben! Als je meer wil weten over hoe ik met mijn hooikoorts omga, reageer dan op dit bericht! 😀

BewarenBewaren

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.