Hoe leer ik voor mijn tentamens?

Elke student kent het wel, de drama van deadlines die er weer aan zitten te komen en tentamens die je moet maken. Iedereen bereid zich op een andere manier voor op deze soms stressvolle weken. Lees in deze blog hoe ik me erop voorbereid.

Begin van de periode

Aan het begin van de periode en tijdens de periode krijg je vaak voor vakken waar je tentamens voor krijgt leeswerk. Dit kan ervoor zorgen dat je beter voorbereid bent, doordat je herhaling hebt van de stof. Je leest het en je hoort het in de les. Zelf maak ik samenvattingen op het moment dat ik weet wat het leeswerk is voor een vak. Hierdoor kan ik dit mooi bijhouden en kost het minder moeite om de samenvatting te schrijven. Hiermee maak je de taak een samenvatting schrijven, minder groot en wordt de taak eenvoudiger om uit te voeren. Zeker als je er uiteindelijk veel profijt van hebt.

Leren

Zoals ik hierboven al aangaf leer ik door middel van een samenvatting. Het schrijven van deze samenvatting kost redelijk wat tijd. Op het moment dat de samenvatting af is begin ik met het markeren van dingen die extra belangrijk zijn, zodat ik deze direct zie als ik moet leren. Ook dit splits ik weer op over een aantal dagen, om ervoor te zorgen dat ik gefocused blijf als ik hiermee bezig ben.

Na deze stappen lees ik de samenvatting een aantal keer goed door en schrijf ik er dingen bij om het extra uit te leggen of dingen die ik er in had moeten hebben maar er niet in heb gezet. Op deze manier krijg ik de stof in mijn hoofd en ben ik voorbereid voor het tentamen!

Wil je meer van deze tips? Laat het dan achter in de comments.

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.