Hoe ik mijn HBO opleiding probeer uit te zoeken.. #02

De vorige keer heb ik jullie verteld aan welke opleidingen ik zit te denken en wat de opleidingen precies inhouden. Dus in deze blog, hoe ga ik mijn HBO opleiding uitzoeken deel 2, ga ik vertellen waarom ik aan deze opleidingen zit te denken en of er nog iets veranderd is deze twee maanden.

De opleidingen

Zoals jullie in de vorige blog hebben gelezen denk ik aan de opleidingen, forensic science, microbiologisch analist en communicatie. De reden dat ik deze opleidingen zou willen kiezen?

Forensic science

Het lijkt me zo interessant om op te kunnen lossen door wie een misdaad gepleegd is. Om de juiste sporenveilig te leren stellen, te weten welke analyses er nodig zijn voor het oplossen. Ook lijkt het me leuk om het politiegedeelte van forensic science een keer mee te krijgen, maar ik verwacht niet dat het mogelijk is. De twijfel over deze opleiding zit bij mij in de automatisering en de werkgelegenheid. Ik weet niet of ik dag in dag uit met zoveel verschillende apparaten wil werken en misschien kom ik net zoals iemand anders wel bij een heel ander lab terecht doordat er geen werkgelegenheid is. Ook vind ik het jammer dat je in een lab zit, weg bij de meeste mensen.

communiceren

Microbiologisch analist

Deze opleiding zou ik kiezen omdat hij aansluit op mijn MBO-opleiding. Ik volg nu microbiologisch analist bij MBO Life Sciences. Ik heb destijds deze opleiding gekozen vanwege nieuwsgierigheid wat voor leven er nog meer op de wereld is. Nu zou ik hem kiezen vanwege dat ik de vooropleiding al heb, ik zie mezelf later niet op het laboratorium werken. Dit komt omdat, ik graag wat meer met mensen zou willen doen en het lab vaak een heel ‘afgezonderd’ gedeelte is van een bedrijf.

Communicatie

Aangezien ik dus graag wat meer met mensen zou willen doen is deze opleiding een goede keuze, het zorgt ervoor dat je leert communiceren en dat je leert hoe je kan zorgen dat er in een bedrijf meer gecommuniceerd word. Bij sommige scholen wordt het ook gericht op het marketing gedeelte van de communicatie, zelf help ik bij de Albert Heijn waar ik werk mee met bedenken voor leuke acties. Ik merk dat ik dit graag doe en het brainstormen met de groep erg leuk vind.

Opleidingen die erbij zijn gekomen

HRM aka Human Recourse Management

Dit is een opleiding die zich compleet concentreert op het werken met mensen. HR-mensen zoeken naar het juiste balans tussen het personeel en de organisatie en willen dat iedereen zich op hun plek voelt. Ook gaat een HR vaak over het gebruik van social media, dit ik steeds interessanter ben gaan vinden. Ook gaat het over arbeidscontracten, dit lijkt mij veel minder leuk om mensen aan te nemen en de contracten voor die persoon op te stellen. Het is mij te administratief en alles moet tot de puntjes goed zijn.

Commerciƫle economie

Toen ik de naam voor het eerst hoorde dacht ik ‘Bah, economie.’ Toen ik erachter kwam dat dit vooral om de marketing gaat en het juiste moment om een product de wereld in te brengen, wekte het toch mijn interesse. Deze opleiding heeft communicatie, werken met mensen en als laatst het marketing en social media gedeelte. Deze opleiding of de opleiding communicatie hebben op dit moment mijn grootste voorkeur.

marketing

Open dagen

Aangezien ik nu alleen maar meer opleidingen op mijn lijstje krijg ga ik nu zoveel mogelijk open dagen bezoeken. Te beginnen met Windesheim. Hier een lijstje welke ik ga bezoeken en wanneer:

  • Windesheim 10 november 2017
  • NHL 18 november 2017
  • Van Hall 18 november 2017

Op de NHL en op Windesheim zijn allebei de opleidingen HRM, communicatie en commerciƫle economie te volgen. Op het van Hall de opleiding microbiologisch analist en forensic science. Om een van deze opleidingen compleet uit te sluiten wil ik eerst naar de open dagen toe, daarna hoor je snel weer van me!

BewarenBewaren

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.