Boek review: Half face

Half Face is geschreven door een schrijfster waar ik nog niet bekend mee was. Namelijk Mara Li. Mara Li schrijft al sinds jongs af aan verhalen en is bekend geworden met de triologie: “de gave van Selkie”.

Waar gaat het over?

Juliette wordt geplaagd door nachtmerries sinds ze ternauwernood een overval op de Valenburgse Bank heeft overleefd. Ze hoopt echter die nare herinneringen achter zich te laten door in de rechtszaal te getuigen tegen de man die tijdens de overval zoveel mensen van het leven heeft beroofd: de Ierse crimineel die bekend staat onder de naam Half Face. Wat ze echter niet had kunnen voorzien is dat Half Face overal contacten heeft en er op de dag van de rechtszaak in slaagt te ontsnappen… en haar meeneemt als gijzelaar. Half Face slaat op de vlucht naar de eenzame steppen van Mongolië, waar hij wanhopig op zoek gaat naar verlossing van de schaduwen die hem kwellen. Hij is er van overtuigd dat een gevaarlijke geest bezit van hem heeft genomen en alleen een machtige shamaan hem weer menselijk kan maken. Is Half Face echt bezeten door een demon, of wordt hij belaagd door zijn eigen geest? – synoposis van Hebban

Wat vind ik ervan?

Voordat ik begonnen was met lezen had ik niks gelezen over het boek, dus ook de achterflap niet. Hierdoor was het boek voor mij heel onverwacht en wist ik eerst niet waar het heen ging. Dit vond ik een heel groot pluspunt. Het boek begint in de rechtszaal, waar duidelijk wordt dat Juliette een overval heeft overleefd in de Valenburgse Bank. Ze kwam hier oog in oog te staan met Half Face, de persoon die de overval heeft gepleegd. Het boek begint al spannend doordat Half Face weet te ontsnappen en Juliette meeneemt als gijzelaar.

Deze spanning neemt toe in het boek, er is veel politie en een gedeelte compleet gericht op Half Face die zichzelf probeert te bevrijden van een demon. Zou Half Face een moordenaar zijn met een zacht tintje?

Conclusie

Het boek is goed opgebouwd en je krijgt alle informatie die je nodig hebt om het verhaal goed te begrijpen. Zelf kreeg ik zelfs extra informatie die ik niet verwacht had, als je bij het eind bent snap je wat ik bedoel.

De schrijfstijl van Mara Li is prettig, het boek is echt een Young Adult. Er wordt op sommige topics niet ver ingegaan, maar op andere dieper om het verhaal meer kracht te geven.

Ben jij nieuwsgierig naar Half Face, bestel hem dan nu! Half Face is verkrijgbaar vanaf 25-2 maar al wel te reserveren!

Wil je deze blog delen?

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.