Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald is het je tijd waard?

Grindelwald

Het tweede deel van Fantastic Beasts is sinds 15 november eindelijk uit! Aangezien ik al heel lang fan ben van J.K. Rowling, door haar Harry potter boeken en films.

GrindelwaldCrimes of Grindelwald

Aan het einde van de eerste film, werd de krachtige Duistere Magiër Gellert Grindelwald (Johnny Depp) met de hulp van Newt Scamander (Eddie Redmayne) gevangen genomen door MACUSA (Magisch Congres van de Verenigde Staten van Amerika).

Maar, hij maakt zijn dreigementen waar en Grindelwald ontsnapt uit zijn gevangenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens.

In een poging om Grindelwald’s plannen te dwarsbomen roept Albus Perkamentus (Jude Law) zijn voormalige student Newt Scamander op, die ermee instemt om te helpen maar zich niet bewust is van de gevaren die voor hem liggen. Lijnen worden getrokken en liefde en loyaliteit worden op de proef gesteld, zelfs tussen de meest trouwe vrienden en families. De verdeeldheid in de magische wereld wordt steeds groter. – synopsis van Pathe.nl

Verwijzingen naar Harry Potter

Bij de eerste film van Fantastic Beasts werd er gezegd dat je de films kan kijken zonder Harry Potter gezien te hebben. Nu, een film later kun je niet meer wegkomen zonder de Harry Potter films gezien te hebben. Er zijn in de film heel veel verwijzingen naar de Harry Potters. Zoals wat vraag je?

Nagini

Wie kent haar niet? De slang van Voldemort die heet Nagini. Ze komt voor in Fantastic Beasts en je leert helaas maar weinig over haar. Ik denk dat dit karakter beter uitgewerkt had kunnen worden. Aangezien ze erg belangrijk is in de officiële films, maar misschien dacht J.K. Rowling dat ze daar al genoeg aandacht had gehad. 

Dumbledore

Dumbledore, de professor met zijn lange grijze baard en verschillende lange ‘jurken’. Iedereen vraagt zich af waarom hij zijn kledingstijl zo drastisch heeft aangepast, weet jij het? In de Fantastic Beasts film zien we de jonge versie van Dumbledore, ondanks dat is het wel duidelijk dat het Dumbledore is voornamelijk door zijn koppigheid. Oja en zijn naam natuurlijk. 

Nicolas Flamel

Nicolas Flamel kun je alleen kennen als je de Harry Potter films hebt gezien. Hij is maar een keer genoemd, namelijk in het boek ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’. Hierin wordt verteld dat hij de Steen der Wijzen samen met Dumbledore heeft gemaakt. 

Vragen die de film oproept

Veel fans vragen zich af of de tijdlijn van de film wel klopt, was Dumbledore niet veel ouder? Dumbledore was in de Harry Potter films 115 jaar oud, dit was in 1997. De Fantastic Beasts film speelt zich 70 jaar af voor de Harry Potter films. Dit betekent dat het best wel kan kloppen dat Dumbledore hier nog maar een broekie is. 

Ook twijfelen veel fans of dit wel een echte Fantastic Beasts film is, mijn antwoord is JA. Er komen heel veel beasts in voor, alleen de nadruk wordt er minder opgelegd dan in de eerste film. Newt is nog steeds de hoofdrol & hij laat zijn beasts dan ook zeker shinen in deze film. 

Wat ik er van vond

First things first: Ik vond deze film zo goed. Stiekem hoop ik dat deze films net zo’n succes worden als de films van Harry Potter. Deze film zat vol met spanning en was goed opgebouwd. Vanaf het begin van de film wordt je meegesleurd het verhaal in en voordat je het weet is de film over en wil je het volgende deel zien.

Ik vind de acteurs die in de film gekozen zijn een hele goede keuze. Newt is een goed personage en gespeeld door een goede acteur. Net zoals de Grinderwald, ik bedoel Johnny Depp. Hoe cool is dat? 

Wil je de film zien? Hij speelt nu nog in de bioscoop. In Leeuwarden speelt hij sowieso tot 26 december. Dus bestel je tickets gauw! 

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.