Eerste maand zonder hormonen, wat merk ik?

Hormonen

Hier komt weer een eerlijk verhaal over de kanten die we steeds vaker lezen op het internet. Gewoon, eerlijke persoonlijke verhalen. Want, ik ben nu een maand van de anticonceptiepil af en het is even wennen..

Mood Swings

Een van de dingen die ik merk zijn meer mood swings. Momenten dat ik echt even niet weet wat ik met mezelf aan moet. Meestal ga ik dan juist niks zitten doen en mezelf zitten irriteren. Vandaag ben ik erachter gekomen, hoe logisch dat ook klinkt, dat het daardoor alleen maar erger wordt. Dus.. ben ik naar buiten gegaan en een stuk gaan fietsen. En, natuurlijk heb ik optimaal genoten van het lekkere weer. De zon begint steeds vaker weer te schijnen en wat heb ik het gemist.

Menstruatie

De eerste menstruatie zonder anticonceptiepil kwam om de hoek kijken. En wat was ik bang. Bang om een hoop pijnstillers nodig te hebben om de buikkrampen te bestrijden. Maar. Het kon me niet minder meevallen. Mogelijk ook omdat de hormonen en de pil nog wel ergens in mijn lichaam rondspoken. De buikpijn viel mee en ik was amper ongesteld. Ook de ongelooflijke hoofdpijn die ik normaal gesproken had was niet aanwezig.

Of ik dit vol ga houden en of ik niet meer terug ga naar de pil? Ik weet het echt niet. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de pil veel makkelijker vind dan het overige gedoe. Ook het feit dat ik gewoon weet wanneer ik ongesteld moet worden en niet zit te wachten tot het eindelijk op gang komt is ook ontzettend prettig. I’ll keep you posted..

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.