Dit is waarom ik ga stoppen met het slikken van extra hormonen.

Extra hormonen

Al jaren ben ik op zoek naar de juiste anticonceptie. Van de een kreeg ik mood swings, van de ander paniekaanvallen en van weer een ander veel hoofdpijn tijdens mijn stopweek. Dit allemaal door het slikken van extra hormonen.

Geloof me, ik heb alles geprobeerd. De pil, een spiraal, de prikpil, de nuvaring en ga maar door. Tot ik besloot dat het gewoon echt even klaar moet zijn.

Waarom ik gestopt ben

De laatste paar maanden heb ik veel nieuwe klachten. Ineens ben ik gediagnoseerd met PDS. Vroeger toen ik nog hormoonvrij was had ik wel eens buikklachten. Maar, nooit zo erg als nu. Na mijn ongesteldheid heb ik eerst een week nodig om weer mezelf te worden. Een week met buikpijn, hoofdpijn en ontzettende vermoeidheid. Tel daar bovenop dat ik de week voordat ik ongesteld wordt al last krijg van klachten en ook tijdens mijn ongesteld last heb. Daar gaat je maand. Elke maand ben ik 1 a 1,5 week klachtenvrij. Dat moet toch anders kunnen?

Gestopt aan het einde van mijn cyclus

Op dit moment ben ik officieel gestopt met de pil. Het idee om te stoppen kwam al eerder, maar het leek me verstandig eerst de volledige pilstrip af te maken zodat ik niet mijn hormonen volledig in de war schopte.

Vanaf nu ga ik goed mijn symptomen bijhouden. Voel ik me beter? Wat doe ik allemaal anders? Dit om in kaart te krijgen of het werkelijk komt door de pil dat ik me momenteel zo bagger voel.

Nu ben ik heel erg benieuwd. Wat zijn jullie ervaringen? Wat werkt er voor jullie? Ik hoor het heel graag! Vertel ze in de reacties, of stuur me een berichtje op social media.

Wil je deze blog delen?

7 reacties

  1. Hoi Selina.
    Ik ben een jaar of 5 geleden gestopt met de pil. Dit omdat de pil steeds meer bijwerkingen veroorzaakte. Sinds ik ben gestopt is mijn stemming een stuk verbeterd. Ik ben niet meer zo vlak, ook heb ik haast geen menstruatie klachten meer, wel heel onregelmatig. De langste cyclus is 60 dagen de kortste 17.Nu zit ik wel in een heel andere fase dan jij. De overgang. Maar ik raad het iedereen aan die wil stoppen om te stoppen met hormonen. Luister naar je gevoel. Jij kent je lichaam het allerbeste.

  2. Ben ondertussen 2 jaar zonder anti conceptie, ook vanwege ons kinderwens. Tot op heden niet gelukt. Zodra het lukt voor mij om hele verhaal te schrijven dan doe ik dat.

  3. Ik heb nooit last gehad van de pil, totdat ik na de zwangerschap weer begon. Wat een ellende. Van de pil die ik al jaren slikte werd ik wat depressief. Toen ik ging verlengen kreeg ik een andere mee en toen viel het me pas op. Zonder pil 1x in de 3 (!) weken ongesteld, de week ervoor hoofdpijn en buikkrampen en de week er na niet lekker in m’n vel zitten. Ja, zonder voel ik me anders, beter maar die 1x in de 3 weken valt me zwaar(der).


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.