Tweede bullet journal en mijn daily’s

Een tijdje terug heb ik een post gemaakt over mijn bullet journal, in deze post wil ik wat dieper op het concept in gaan. Ik hoop natuurlijk dat het idee van een bullet journal jullie heeft aangesproken en daarom vertel ik er nu nog meer over.

voorkant bullet journal

Onlangs heb ik mijn eerste bullet journal vol en ben ik met mijn tweede begonnen (ik had nooit verwacht dat dit systeem echt voor mij zou werken, vaak als ik ergens in begon hield ik er heel snel weer mee op. Met de bullet journal is me dit niet gebeurd en hier ben ik heel erg blij mee. )  De simpele dingen die ik eerst altijd vergat vergeet ik nu veel minder, ik ben nog steeds een chaoot dus ik vergeet altijd wel wat, bijvoorbeeld om te kijken wat mijn afspraken zijn.

Mijn bullet journal is opgebouwd met de volgende onderdelen:
-Kalender
-Future log (Calendex & Alastair Methode)
-Monthly’s
-Weeklys
-Dailys
-Collecties

PS.. Ik gebruik hier de Leuchtturm 1917. Echt een ideaal notitieboek voor bullet journaling!

Daily’s

Deze maand ben ik begonnen met dailys, ik vind ze zelf ongelooflijk handig. Ik merkte dat ik te kort kwam in ruimte bij mijn weeklys, daarom ben ik deze maand begonnen met de dailys. Ik gebruik ze voor de maanstanden van die dag, het weer, en voor taken die ik moet doen of graag gedaan wil hebben. Als ik zin heb om wat op te schrijven hoe mijn dag was zet ik dit ook nog bij mijn dailys erbij. Tussen mijn dailys door zet ik mijn collecties en notities. Daily

Mijn dagelijkse planning

Mijn dailys zet ik dagelijks opnieuw op, dit doe ik vaak voordat ik ga slapen. Eerst kruis ik de dingen af die ik heb gedaan (als ik dit nog niet gedaan heb) en kijk ik hoe mijn dag is gegaan. Dan begin ik met de nieuwe daily voor de volgende dag. Als eerst zet ik de maanstanden de dag en het weer erin. Dan ga ik kijken welke taken ik moet/kan doen, ik kijk hiervoor in mijn calendex, mijn monthly en mijn weekly.

Als ik dit heb gedaan ga ik naar mijn maandelijkse trackers, deze update ik dan en vul ik alles voor in. Momenteel gebruik ik een versie van de habit tracker, mijn mood tracker en een gratitude log. Mijn gratitude log is vaak erg leeg omdat ik vergeet hier dingen in op te schrijven….

Wat kan er nog meer in een daily?

Mogelijke dingen die je nog bij je dailys toe kan voegen zijn zoal: een timebar, hierin zou je kunnen kijken hoe je dag is verlopen met je tijdindeling, maar je zou ook je “ideale” dag uit kunnen plannen. Ook is er een mogelijkheid voor een zin per dag, dit houdt in dat je in een zin je dag beschrijft. Het is natuurlijk ook mogelijk om een hele lange en uitgebreide beschrijving van je dag aan toe te voegen, het gaat erom wat jij fijn vind.

Hoe werkt jouw dagelijkse planning? Laat een reactie achter in de comments!

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.