Boek review: Warcross

Warcross

Marie Lu is een Amerikaanse Young Adult schrijfster. Ze is in 1984 geboren, in China en is in 1989 verhuisd naar Amerika. Voordat ze is gaan schrijven werkte ze als een art designer voor de filmindustrie. In 2011 is ze begonnen met het schrijven van de Legend-trilogie. En daarna volgde Warcross.

Waar gaat het over?

Warcross is een virtualrealitygame die de wereld beheerst. Om wat bij te verdienen werkt hacker Emika Chen als premiejager voor het spel; ze spoort spelers op die illegaal wedden. Maar de concurrentie is groot, en het is niet makkelijk om je staande te houden in de wereld van de premiejagers.
Dan doet de maker van het spel, de jonge miljardair Hideo Tanaka, Emika een onweerstaanbaar aanbod. Hij heeft een spion nodig…

Wat vind ik ervan?

Dit is een boek wat je niet meer weg wilt leggen op het moment dat je begint te lezen, waardoor dat komt? Warcross draait om een virtualrealitygame, deze game wordt levensecht verteld in het boek. Ik kon me compleet voorstellen hoe een wereld eruit zou zien, met deze virtualrealitygame. De grote steden zijn helemaal op deze game ingericht, en bijna iedereen draagt de bril dagelijks.

Emika Chen is een zeer boeiend karakter, ze is premiejager voor het spel. Dat houdt in dat ze achter mensen aangaat die illegaal wedden, dit doet ze door de mensen te hacken. Ze kwam over als een lief karakter, met een pittig randje. Emika is een beetje alternatief, en dat maakt haar erg interessant.

Hideo Tanaka is een jonge zakenman, hij heeft het spel warcross ontworpen. En heeft ervoor gezorgd dat iedereen het kent, en iedereen er een deel van uit wil maken. Hij is een erg gesloten karakter, wat hem erg geheimzinnig maakt. Zou hij ook een zachte kant hebben?

Conclusie

Als je het boek opent wordt je blij verrast, er zitten namelijk twee mooie illustraties in van Emika Chen en Hideo Tanaka. Ook merk je dat in het boek verschillende lettertypen worden gebruikt voor, sms’jes en dingen die ze zien door hun virtualrealitybril.

In het boek zit veel spanning en ook een vleugje romantiek. Er zitten ontzettend veel plot twists in, waardoor je elke keer weer denkt ‘heh?!’. Dan zat ik naar het boek te staren van ‘waarom loopt dit zo?!’. Dat maakte voor mij dit boek echt geweldig.

Ik lees verder nooit echt boeken over dit soort onderwerpen, maar deze trok me aan door onder andere de cover. En het feit dat warcross een spel is, trok me ook erg aan. Ik denk dat ik het het beste boek vind over virtualreality, het komt heel erg echt over en dat maakt het boek erg krachtig.

Toen ik het boek uit had kwam ik erachter dat er een tweede deel aankomt (YIPPIE), wanneer is nog niet bekend.  Ook heb ik gelezen dat de filmrechten al verkocht zijn, en het script geschreven. Het is alleen nog niet duidelijk wanneer de film in de bioscopen verschijnt. Nou ik ben benieuwd!

Wil je deze blog delen?

2 reacties

  1. Interessant , misschien wel eens waard om het op te pakken en door te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.