Boek review: Pluk een roos

Pluk een roos

M.J Arlidge is een engelse auteur, geboren in 1974. Hij is de schrijver van de Helen Grace-serie. Op dit moment zijn er zeven boeken in de serie. Pluk een roos is deel drie. 

Pluk een roos

Waar gaat het over?

Een jonge vrouw wordt wakker in een koude, donkere kelder. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht is gekomen, of door wie ze is ontvoerd. En dat is pas het begin van haar nachtmerrie.

In de buurt wordt het lichaam van een andere jonge vrouw gevonden. Ze is nooit opgegeven als vermist, en haar familie heeft zelfs gewoon sms’jes van haar ontvangen. Iemand heeft zich de afgelopen tijd voor haar uitgegeven. Inspecteur Helen Grace weet dat ze de dader zo snel mogelijk moet vinden. Die is niet alleen gestoord, maar ook slim en vindingrijk. Maar zodra Helen probeert uit te vinden wat de motivatie van de moordenaar is, start een bijna onmogelijke race tegen de klok…

Wat vind ik ervan?

Helen Grace is druk bezig met het verband zoeken tussen deze zaken. Ondertussen wordt ze gesaborteerd door de pers. Helen Grace is een krachtig personage, ook in de vorige twee delen.

De hoofdstukken zijn heel erg kort, hierdoor kun je snel door het boek heenkomen. Ik had de eerste twee delen een hele tijd geleden gelezen, daardoor vond ik het wel erg lastig om weer te herinneren wat er allemaal gebeurd was. Het liefst zou ik een samenvatting lezen in het boek, van alles wat er gebeurd is.

Conclusie

M.J arlidge heeft dit verhaal krachtig neergezet. Bij de eerdere boeken wist je niet wat er aan zat te komen. Persoonlijk vond ik deze wat voorspelbaar. Misschien komt het doordat ik gewend ben geraakt aan zijn schrijfstijl, of misschien komt het omdat ik zelf in een leesdip zat.

Het boek was zeker wel leuk, maar niet geweldig. Ik heb het 4e boek ook al gelezen, en gelukkig was die veel beter. Dus ga ik snel door met de volgende boeken en ik blijf zeker recensies schrijven van deze serie!

Geinteresseerd in dit boek? Schaf hem dan snel aan op bol.com.

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.