Boek review: niet volgens het script

Niet volgens het script is een boek geschreven door Jennifer Murgia. Ook wel bekend van Ster van acht. Met dit boek is ze een compleet andere kant op gegaan dan met Ster van acht. Nieuwsgierig geworden?

Waar gaat het over?

Als een groepsopdracht op school de populaire Evie Cunningham en de stille Chase Mitman bij elkaar brengt, schudt dat hen allebei op verschillende manieren wakker. Zowel Evie and Chase hebben hun pijn nooit aan de buitenwereld laten zien en beseffen dat ze meer op elkaar lijken dan ze willen toegeven.

Al snel verandert er iets tussen hen. De spanning die er hangt, de kus die volgt… en dan iets wat Evie liever nooit had meegemaakt. Chase is er om haar te steunen en ze voelt zich meer geborgen bij hem dan bij haar eigen vriend.

Maar de vriendschap tussen hen, die uitbloeit tot liefde, wordt duur betaald. Niet iedereen is van mening dat de scheidslijn tussen de haves en de have-nots mag vervagen en wil Evie en Chase op hun plek zetten. Met verstrekkende gevolgen. ~ synopsis van Hebban

Conclusie

In het boek verander je van de personages Evie naar Chase. Ze lijken complete tegenpolen maar beseffen gedurende het boek dat ze meer op elkaar lijken dan ze denken. Door een groepsopdracht op school komen ze bij elkaar en ze werken hier met veel plezier aan. Langzaamaan leren ze elkaar beter kennen. In de tijd dat je Evie en Chase elkaar leren kennen, leer jij de personages ook steeds beter kennen.

Het is dan ook geen verrassing dat er een kus volgt tussen deze twee, hetgeen wat er daarna gebeurt is echter een grote verrassing. Het boek wordt spannend en vanaf dit punt heb ik het in een ruk uitgelezen. Ik moet toegeven dat ik in het vliegtuig zat, dus ook niet veel anders te doen had. Maar ik ben blij dat ik dit boek met me mee had.

Jennifer Murgia had me op Instagram al gewaarschuwd dat het einde niet zal zijn wat ik zou verwachten. Echter dacht ik hierdoor haar juist door te hebben, tot ze uiteindelijk gelijk kreeg. De plottwist aan het eind van het boek maakt het boek extra sterk en fijner om te lezen.

Ik raad het boek zeker aan, wil je het boek bestellen? Klik dan hier.

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.