Boek review: Klikspaan

klikspaan


M.J Arlidge is een engelse auteur, geboren in 1974. Hij is de schrijver van de Helen Grace-serie. Op dit moment zijn er zeven boeken in de serie. Klikspaan is deel 4. 

KlikspaanWaar gaat het over?

Inspecteur Helen Grace heeft zoiets nog niet eerder meegemaakt: zes branden in vierentwintig uur, met twee doden en meerdere gewonden als gevolg. Dit moet opzet zijn, en het lijkt erop dat iemand de stad tot de grond toe wil laten afbranden.

Grace doet met haar team onderzoek in de rokende puinhopen van de stad. Waar is de pyromaan die dit op zijn geweten heeft? Waarom maakt hij juist deze slachtoffers? Iedereen kan zijn volgende doelwit zijn. Eén fout kan het einde Helens carrière betekenen, en in steeds meer gebouwen breekt brand uit. Ondertussen moet Helen ook haar eigen demonen zien te verslaan…

Wat vind ik ervan?

Wat zou jij doen als je stad op gaat in vlammen? Helen Grace krijgt te maken met 6 branden in 24 uur. Een aantal van deze branden zijn gezinswoningen, maar ook bedrijven. In dit verhaal wordt de focus vooral gelegd op; ‘Wat is het verband tussen deze branden?’ Je krijgt van begin tot eind goed mee, waarom ze bepaalde personen verdacht vinden. Ze kijken waarom deze bedrijven en gezinnen uitgezocht zijn.

Conclusie

Klikspaan is een sterker boek dan Pluk een roos. Hij las voor mij prettiger door en vond hem erg spannend. Ik wou graag weten hoe het af ging lopen met de branden, en wie de dader was. Natuurlijk is er dan altijd een plottwist en verwacht je nooit wie de dader is.

Zelf heb ik een kleine angst (maak dat een redelijk grote angst) voor vuur. Kaarsen en kampvuren heb ik niks tegen, maar ik droom vaak dat ik word ingesloten door vuur. Daardoor is dit boek voor mij extra spannend, en sommige details best gruwelijk.

Mocht je dit boek ook willen lezen, het boek is maar €10,- bij bol.com. Geintresseerd? Kijk dan hier. 

 

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.