Boek review: Het lied van mijn hart

Lily frank beschrijft zichzelf als dromerig, stoer en een beetje maf. Lily Frank is een pseudoniem van Marijke F.Jansen. Jullie kennen haar misschien nog van het kerstbundel Wonderland. Daarnaast heeft Lily Frank verschillende romans geschreven zoals ‘Liefde op Lowlands’ en ‘De ontmaskering’

Lizzie van den Ham heeft meegewerkt aan de boeken ‘Leven als een prinses in Texas’ en ‘Liefde in Twin Bridges (Abby & Blake). Zoals jullie weten vond ik deze boeken super fijn lezen en deze schrijfstijl is meegenomen in het boek ‘Het lied van mijn hart’.

Waar gaat het over?

TWEE SCHOLEN, EEN WINTERSE SCHOOLREIS… KAN DAT WEL GOED GAAN?

Als muziekdocent Anne net voor de zomervakantie te horen krijgt dat haar contract op het Haags Lyceum niet wordt verlengd, kan ze haar oren niet geloven. Gelukkig vindt ze snel een nieuwe baan op het Thorbecke College. Wanneer ze in december mee wordt gevraagd op een schoolreis naar Brussel waar ook het Haags Lyceum aan meedoet, staat ze ineens oog in oog met haar opvolger Sjoerd Scheltema.

Intussen staat ook 5-HAVO-leerling Liv voor een onaangename verrassing als blijkt dat haar grote rivaal van het Haags Lyceum meegaat naar Brussel. Kim Ji Ho versloeg haar genadeloos tijdens Den Haag’s Got Talent en hij laat geen gelegenheid voorbij gaan om dat haar in te wrijven. – synopsis van Hebban

Wat vind ik ervan?

In het boek wordt er afgewisseld in 2 hoofdpersonen. Namelijk Anne en Liv. Anne is de muziekdocent bij het Thorbecke College, waar Liv ook naar school gaat. Echter heeft ze daarvoor ook gewerkt bij het Haags Lyceum. De twee scholen gaan samen op reis waardoor Liv met haar rivaal van Den Haag’s Got Talent in oog komt en Anne me haar opvolgende muziekdocent.

Lily Frank & Lizzie van Ham hebben me verbaasd met de keuze voor een volwassen vrouw en een leerling. Hierdoor zie de verhaallijn uit twee andere kanten, wat het erg interessant maakt om te lezen.

De schrijfstijlen van de twee dames is erg prettig. Ze weten hoe ze het verhaal moeten vertellen en hoe ze de aandacht van de lezer vasthouden. Dit doen ze met de humor, liefde en drama die ze in het boek hebben verwerkt.

Conclusie

Het boek is er een die heel snel doorleest. Binnen 2 dagen had ik hem uit, wat voor mij een welkome verandering was. Door dit boek wordt je uit het ‘echte’ leven gehaald en meegezogen in de drama, liefde en humor van Liv en Anne.

De twee dames hebben het boek zo geschreven dat je geen scheidingen ziet met wie wat heeft geschreven. Stiekem vraag ik me ook af, hoe ze dit onderling hebben gedaan.

Kaars BIBI books
Deze mooie kaars is in thema van het boek en geregeld door Bibi Books. Hij is prachtig versierd en ruikt echt heerlijk. Dankjewel voor deze geweldige kaars!

Kortom het is een leuk boek, die je op elk moment van de dag kunt pakken en in elk levensstadium. Dit is een boek wat leuk is voor jong & oud, ondanks dat er soms een erotisch tintje aan gegeven is.

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.