Boek review: Hart van vuur

Hart van vuur

Hart van vuurWaar gaat het over?

Nu Siem in handen is van een onbekende en onzichtbare vijand, zit er voor Hester maar één ding op: ze vertrekt halsoverkop naar Groningen om hem te zoeken. Sinds ze de waarheid weet over haar bovenmenselijke kracht en de reden dat Siem het met haar heeft uitgemaakt, zet ze alles op alles om hem te redden, maar dat valt niet mee.
Hester wordt gedwongen dingen te doen die ze nooit gedacht had te zullen doen. Ze moet keuzes maken – keuzes die soms onmogelijk zijn, maar toch gemaakt moeten worden. Met grote gevolgen. Hesters hart wordt keer op keer op de proef gesteld. Maar op het moment dat alle hoop verloren lijkt, komt er hulp uit onverwachte hoek.
Zal het Hester lukken om Siem te redden? Hoever mag en kan ze gaan? En wat als niet alleen haar eigen leven, maar ook dat van de anderen op het spel staat?
Hart van vuur is het tweede deel in de spannende Gaia-trilogie, een YA-serie die al veel lovende recensies heeft mogen ontvangen van bloggers in Nederland en België.

Wat vind ik ervan?

Je gaat echt weer verder waar het boek geëindigd is. Er zijn geen flashbacks of iets dergelijks naar het vorige deel, wat ik erg prettig vind. Het enige wat Miranda af en toe doet, is verwijzen naar iets wat in het vorige deel is gebeurd.

In het boek kom je in aanmerking met een aantal nieuwe personages, en met een aantal oude. De nieuwe personages zijn heel sterk neergezet, en vermengen zich goed met de oudere personages. Het lijkt alsof Miranda een harde kern heeft gecreëerd met personages die steeds terugkomen, en de nieuwe personages hierop aangepast heeft. Zodat ze goed bij het boek passen.

De spanning in dit boek is echt geweldig. Het boek begon rustig en na 50 pagina’s kun je je ogen niet meer van het boek afhouden. Ikzelf stond voor een concert van Marco Borsato dit boek te lezen, maar kon hem eigenlijk niet meer wegleggen. Heb het wel gedaan natuurlijk, want het concert wou ik ook zien.

Conclusie

Miranda heeft zichzelf weer overtroffen met dit boek. In verschillende boekpresentaties had ze beloofd dat er in het 2e deel van de GAIA-serie meer spanning zou zitten. Dit heeft ze kunnen waarmaken. In het boek zat veel spanning en situaties waar Hester en haar vrienden zich moeizaam uit konden komen. Ook zitten in het boek een aantal plottwist, die je absoluut niet verwacht.

Het is heel duidelijk een vervolg, en het boek is echt niet apart te lezen. Dus vergeet niet mijn review te lezen over het eerste boek. Klik hier, als je die wil lezen. Ik ben heel benieuwd naar het volgende en laatste deel, van de GAIA-serie.

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.