Boek review: Hart van smaragd

Smaragd

Hart van smaragd is het derde deel in de GAIA-serie, en hiermee de afsluiter van de trilogie. Miranda Peters heeft met regelmaat een plekje gekregen op mijn blog, met haar boeken Hart van glas en Hart van vuur. Heeft dit boek ook een plekje in mijn hart veroverd?

Waar gaat het over?

Hester heeft het moeilijk met het feit dat ze verraden is. Ze moet leren vertrouwen op haar vrienden, het verleden loslaten en zich richten op de taak die voor hen ligt. Die taak brengt hen naar Rhodos, het eiland waar het ooit allemaal begonnen is. Ze is vastbesloten om haar tegenstanders uit de weg te ruimen om haar vrienden en familie te beschermen. Maar gaandeweg komt ze erachter dat de dingen wederom niet zijn zoals ze lijken. Ze beseft dat ze allemaal pionnen zijn in een spel dat twintig jaar geleden al begonnen is en dat hun levens hierna nooit meer hetzelfde zullen zijn. Voor Hester en haar vrienden begint een race tegen de klok als blijkt dat het verraad groter is dan ze ooit hadden kunnen denken. Dromen en werkelijkheid komen samen wanneer heden en verleden elkaar ontmoeten. Zal het ze lukken om hun tegenstanders te verslaan? Of zit er nog een addertje onder het gras? Hart van smaragd is het laatste deel in de spannende GAIA-trilogie, die enthousiast is ontvangen door YA-lezers in Nederland en BelgiĆ«. – synopsis van Hebban

Wat vind ik ervan?

De vorige delen van de GAIA-trilogie hebben me slapeloze nachten bezorgd omdat, ik het boek wou uitlezen. Dit boek heeft dat niet gedaan, omdat ik ’s middags was begonnen met lezen. Toen ik eenmaal op dreef was met het boek heb ik hem in 1 ruk uitgelezen.

In het boek Hart van smaragd zit de juiste hoeveelheid spanning en avontuur. Op geven moment kwam de ene ‘plottwist’ naar de ander waardoor het boek in een rap tempo uit was. Ik wou namelijk weten hoe het af zou lopen met Hester en haar vrienden en of bepaalde dingen nog duidelijk zouden worden.

Conclusie

Het boek Hart van smaragd is fijn geschreven, de schrijfstijl van Miranda leest makkelijk weg en ze weet op de juiste momenten de spanning in het boek te bewaren.

Dit boek is een goede afsluiter van de GAIA-serie, natuurlijk ga ik de karakters van het boek missen en ben ik erg nieuwsgierig met welk boek Miranda hierna uitkomt!

Weet jij niet wie Miranda is? Lees dan dit interview. Mocht je nieuwsgierig zijn naar mijn reviews van Hart van vuur en Hart van glas? Kijk dan hier.

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.