Boek review: Hart van glas

Blogtour hart van glas

Hart van glas is geschreven door Miranda Peters, ze schreef als dromerig meisje verhalen met titels als: de wondervogel, de droomwolk en de geheimzinnige boom. Jaren later besloot ze haar droom daadwerkelijk na te jagen, toen ze in aanraking kwam met het YA fantasy-genre. Ze begon in 2015 aan de GAIA trilogie, hiervan is hart van glas het eerste deel.

Waar gaat het over?

Hart van glas gaat over Hester (Hestia), ze was nog maar zeven toen ze een auto-ongeluk had, waarbij haar vader is overleden. Ze geeft zichzelf al die jaren de schuld van het ongeluk, en begrijpt niet hoe ze zelf geen schrammetje op heeft kunnen lopen. Een aantal jaar later, lijkt ze een normaal meisje met een normaal leven. Maar wat bijna niemand weet is dat Hester bovennatuurlijke krachten bezit.

Dan ontmoet ze in haar dromen Siem, en wordt ze voor het eerst verliefd. Maar bestaat deze jongen wel? Het is tenslotte allemaal een droom, of is het meer dan dat?

Wat vind ik ervan?

Dit boek, was lastig om weg te leggen. Sorry, Miranda maar je hebt me een slaap tekort bezorgd! Ik was s’avonds begonnen aan dit boek en wou/kon hem niet wegleggen tot 1 uur in de nacht.

Het verhaal sleept je mee in alle gebeurtenissen, de karakters zijn haarfijn uitgewerkt, het boek bevat romantiek, spanning, vriendschap en plottwists.

Zoals ik al aangaf neemt het verhaal je mee in alle gebeurtenissen, je voelt precies waar de hoofdpersoon (Hester) doorheen gaat. Ik weet dat, dat heel erg ongeloofwaardig is, maar als je het leest begrijp je me. De liefde die Hester voelt voor Siem gaat heel erg diep, met elke letter die Miranda op papier zet maakt ze dit duidelijk. Er was wel een punt in het boek dat ik het allemaal iets te romantisch vond. Vlak daarna begon het boek ineens heel erg spannend te worden, dit had ik op dat moment niet aan zien komen en was een welkome twist.

Hester heeft ook een hele leuke vriendinnen, Yvet en Mirella. Ze kent Yvet al heel lang, en Yvet weet ook van haar krachten af. Mirella die kent ze nog niet zo lang, en heeft iets geheimzinnigs over zich. Ik heb heel lang gedacht dat ik wist, wat er met Mirella was, maar natuurlijk had ik het bij het verkeerde eind.

Conclusie

Goodies hart van glas

Dit boek las heel snel weg, zoals bijna elk boek van DVP, maar Miranda is vanaf nu een van mijn favoriete Nederlandse

schrijvers. Toen ik het boek in handen kreeg en bovennatuurlijke krachten las, was ik heel benieuwd hoe zweverig het zou worden. Nu ik het boek uit heb weet ik dat dit helemaal niet het geval is, Miranda weet precies welke elementen haar boek nodig heeft.

Jullie gaan zeker meer van Miranda Peters horen. Deel 1 van deze serie komt uit op 14 februari. Natuurlijk kun je hem al reserveren bij DVP en bij bol.com.

Goed, ik ga me nu uit mijn leesdip proberen te slepen, en wacht vol smacht op het volgende deel. Volg mijn FB pagina voor meer updates over mijn blog.

 

BewarenBewaren

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.