Boek review: Er was eens

Er was eens

Bijna elk sprookje begint met Er was eens, maar deze sprookjes zijn wel erg speciaal. In het verhalenbundel zijn de oude sprookjes gemoderniseerd, door social media, loverboys en nog veel meer.

Oude sprookjes, modern geschreven

Er was eens is een verfrissend verhalenbundel voor iedereen die de sprookjes als assepoester een keer gehoord heeft. Elk sprookje heeft een bijzondere twist, waardoor het een compleet ander verhaal wordt. In de verhalenbundel zijn vijf schrijvers opgenomen. Jen minkman, Cathinca van Sprundel, Miranda peters, Marijke F. Jansen en Suzanne peters. Een aantal van deze namen hebben jullie al eerder voorbij zien komen op mijn blog. Bijvoorbeeld door andere verhalenbundels of hun eigen boeken.

Perfect boek voor de donkere dagen

Er was eens is een heerlijk boek om te lezen met een dekentje en een grote bak thee. Je kunt tijdens dit boek wegdromen en je volledig laten meeslepen in de verhalen. Het eerste verhaal neemt ons mee naar het sprookje assepoester met een zeer duistere maar mooie twist. Ik ben al eerder te spreken geweest over het schrijfwerk van Miranda, maar toch heb ik het gevoel dat ze zichzelf elke keer weer weet te overtreffen. Ik zat in de trein toen ik dit verhaal aan het lezen was en volgensmij was ik er binnen een half uur al doorheen. Dat zegt wel genoeg toch?

Het tweede verhaal is geschreven door Cathinca en is het sprookje rapunzel. Maar dit keer zit ze om een hele andere reden opgesloten in de toren. De schrijfstijl van Cathinca is super fijn en heel herkenbaar door haar andere boeken.

Het derde verhaal ging over roodkapje en de grote boze wolf, geschreven door Jen. Tijdens het lezen van dit verhaal probeer je erg mee te denken over het plot. Want er gebeuren wel erg rare dingen in het stadje. Wat veroorzaakt het en vooral waarom?

Het vierde verhaal heet bevroren, waardoor ik vermoed dat het gebaseerd is op het sprookje Sneeuwkoningin. Elk jaar is er een ritueel, om te zorgen dat de stad veilig blijft. Maar lukt het dit jaar ook om het offer te brengen? Dit verhaal is geschreven door Marijke en ook dit verhaal sleept je mee.

Het vijfde verhaal is geschreven door Suzanne en is een versie van Doornroosje. Een verhaal over social media en wat het allemaal met ons doet. De hoofdpersoon mag geen telefoon en vanuit daar gebeuren er verschillende dingen.

Conclusie

Een boek die je lekker weg kan lezen s’ avonds in bed of onderweg in de trein. Het haalt je uit je eigen wereld en brengt je naar de oude sprookjes met een twist. Ik zou zeggen, pak een grote bak thee en een dekentje en pak dit boek erbij. Nog niet in huis? Bestel hem dan gauw!

Wil je deze blog delen?

2 reacties

  1. Heb dit boek nog steeds niet gelezen, nu ik hem overal voorbij zie komen kan ik eigenlijk niet meer achterblijven he.. ik zet hem op mijn lijstje!

  2. Zelf vond ik het verhaal van Marijke F Jansen, de frozen hervertelling, het meest getwiste en beste verhaal! Echt leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.