Boek review: Duw me weg, houd me vast

blogtour duw me weg, houd me vast

Vanessa Garden woont in het westen van Australiƫ met haar man en drie kinderen. Wanneer ze niet aan het schrijven is, is ze in de boekenwinkel waar ze parttime werkt.

Waar gaat het over?

Na de zelfmoord van haar moeder is het leven voor de zeventienjarige Ruby verre van zorgeloos. Ze ontfermt zich over haar broertje en past op haar alcoholische vader. Tijd om tiener te zijn is er niet. Ruby kan de dood van haar moeder niet verwerken en het leven is een strijd. Tot ze Byron ontmoet. De jonge muzikant draagt zijn eigen demonen met zich mee. Toch laat hij zich door niemand voorschrijven hoe hij moet leven… of om moet gaan met de dood.

Hoe meer Byron voor Ruby gaat…

Wat vind ik ervan?

Beide tieners hebben een erg zwaar leven. Byron heeft zijn geheimen, die hij met niemand deelt behalve Madeline. en Ruby haar moeder heeft onlangs zelfmoord gepleegd, waardoor haar vader weer terug valt in zijn oude patroon en begint te drinken. Wat Ruby de zware taak geeft om op haar broertje te passen.

Op het moment dat ze Byron voor het eerst ziet is het al duidelijk dat hij een belangrijk deel van het boek gaat zijn. Ikzelf had de achterflap niet gelezen, waardoor ik blind het boek in ben gegaan. Byron word beschreven als de mysterieuze jongen. Later in het boek, wordt er ook duidelijk waarom hier voor gekozen is.

Conclusie

Ruby en Byron hebben het beide erg zwaar, maar toch is het heel luchtig geschreven. Hierdoor komen de heftige onderwerpen wat minder aan, wat misschien een goede manier is om de lezer er rustig aan te laten wennen.

Het boek had zelf een paar wendingen waarvan ik dacht, oke die zag ik niet helemaal aankomen. Dit gebeurde vooral aan het einde. Kortom, het is een luchtig boek die vlot geschreven is. Waardoor je hem in een ruk uitleest.

 

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.