Boek review: De vrouwe van Myrdin

Vrouwe van Myrdin

Cathinca van Sprundel (1989), in het dagelijks leven redacteur en tekstschrijver, was vanaf het moment dat ze een pen kon vasthouden verliefd op schrijven. Voor haar verhalen laat ze zich inspireren door (Keltische) mythen, sagen en sprookjes. Met haar debuut; De Vrouwe van Myrdin wist ze al vele lezers te betoveren.

Waar gaat het over? (Synopsis via Bol.com)

De-vrouwe-van-MyrdinElke magie, elke wens heeft zijn prijs
Zeven jaar geleden raakte Airys alles kwijt aan de Andere Wereld: haar moeder, haar vader en haar prinsdom Dyfed. Zeven jaar lang diende ze koningin Aranrod, die haar beloofde te helpen Dyfed terug te winnen.
Nu is het eindelijk tijd om te vechten voor haar prinsdom. De beloofde hulp van koningin Aranrod komt in een andere vorm dan verwacht. In plaats van dat ze ten strijde kan trekken tegen de Andere Wereld, wordt Airys verbannen naar een eiland dat ze alleen uit mythen en sagen kent: Myrdin. Op dit magische eiland moet ze haar angsten overwinnen om terug te krijgen wat ze is verloren.

Aangenaam verrast

De Vrouwe van Myrdin heeft mij aangenaam verrast. Dit boek had zoveel meer dan ik in mijn hoofd had. Het boek bevatte elk element voor een boek wat je in een ruk uit wil lezen. Vriendschap, liefde, familie en hier en daar een vleugje spanning. Het boek zit heel erg goed in elkaar.

Wat vind ik ervan?

Aan het begin had ik lichtelijk verwacht dat dit niet mijn soort boek was. Dit komt omdat ik nooit zo ben van de ‘middeleeuwse’ leefstijl in boeken. Meestal vind ik het hierdoor gauw saai en haak ik af. Toch vond ik dat dit boek een kans verdiende. Ik was erg benieuwd hoe Cathinca dit boek in elkaar heeft gesleuteld.

Eenmaal aan het lezen, heb ik hem binnen een week uitgelezen. Ik was te laat begonnen want vandaag moest mijn bijdrage aan de blogtour online komen. Woensdagavond had ik echter het boek al uit, en ik vond het jammer dat ik hem dicht sloeg.

Myrdin

Conclusie

Zoals ik net al aangaf is het een boek wat heel snel doorleest. Airys is een karakter die heel goed in elkaar zit, ze gaat samen op avontuur met Shona en tijdens deze reis ontmoet ze een reus. Dit stel samen maakt veel mee, en Cathinca weet je mee te nemen in deze belevingen alsof je er zelf naast staat.

Bij sommige momenten vond ik het nog lastig om een beeld te creeren in mijn hoofd met hoe het eruit zag. Dit had ik vooral met de omgeving rondom het rotspaleis. Mocht je het boek hebben gelezen of gaan lezen, laat even weten hoe het er voor jou uit zag! Wil je hem graag lezen? De titel komt 3 september uit in paperback, je kunt hem alvast reserveren via bol.com.

 

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.