Boek review: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregine

boek review

Onlangs heb ik het boek: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregine uitgelezen, dus ik dacht laat ik een boek review gaan doen.

Waar gaat het over?

De geliefde grootvader van Jake verdwijnt plotseling van de aardbodem maar laat aanwijzingen achter over een mysterie dat deze wereld en tijd overstijgt. Door deze aanwijzingen ondekt Jake een magische plek: Mevrouw Peregrine’s weeshuis voor bijzonder kinderen. Maar als hij kennismaakt met de bewoners en hun bijzondere gaven en hun vijanden, wordt het gevaar alsmaar groter en gevaarlijker. Jake ontdekt dat zijn eigen bijzondere gave, zijn nieuwe vrienden kan redden.

Wat vind ik ervan?

In het boek wordt deze wereld zo mooi omschreven dat het net is of je er zelf bent, de details van de personages compleet gemaakt met zwart-wit foto’s is een heel mooi en compleet overzicht. In dit boek zit spanning, liefde en humor. Dit zijn drie dingen die ik vaak wel in mijn boeken heb, en ook erg kan waarderen.

De gaven zijn dingen waar de meesten als kind al van gedroomd hebben, wat het leuk maakt omdat hun het ‘echt’ hebben. Hierdoor is het boek snel en makkelijk leesbaar en een heel prettig boek voor tussendoor.

Ik heb dit boek 4 sterren gegeven, doordat het vlot te lezen is en wel een leuke verhaallijn heeft. Het is niet een ontzettend verrassend boek, maar het is zeker een aanrader.

Zelf het boek ook lezen? Check ‘m hier!

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.