Boek review: Brave new love

Boek review: Brave new love

Durf jij jezelf te zijn?

Brave new love blogtour

Brave new love is een verhalenbundel die is geïnspireerd op het slogan ‘durf jezelf te zijn’ In dit bundel staan verschillende verhalen over liefde en vriendschap in dit thema. Normaal gesproken werk ik in mijn blogs niet met sterren, maar om aan te geven welk verhaal ik het beste vind ga ik dat in deze blog wel doen.

Durf jij jezelf te zijn? 

Wat als je de krachten van het vuur kunt beheersen, maar wordt gepest omdat je op hetzelfde geslacht valt? Wat als je juist door je handicap een bovennatuurlijke gave hebt? En wat als je de enige manier om jezelf te zijn betekent dat je in opstand moet komen tegen alles wat je hebt geleerd?

Miranda Peters – Vuurkoningin

Het verhaal van Miranda was weer ijzer sterk net zoals altijd. Het is een verhaal over water en vuur. Gaat dat werken, een liefde tussen water en vuur? Kom er snel achter want dit is het eerste verhaal in de bundel. Ik geef dit verhaal 5 sterren.

Lysander Mazee – uit de diepte

Dit verhaal ging over een Selkie, ik kwam er naar mate dat ik dit verhaal las dat dit niet helemaal het fantasy verhaal voor mij is. Er woorden Noorse namen en zinnen gebruikt in dit verhaal, wat een goeie touch aan het verhaal geeft. Doordat ik er moeite mee had om er doorheen te komen geef ik dit verhaal 2 sterren.

Sophia Drenth – Dag, dromer

Dit verhaal gaat over Leonis. De hoofdpersoon in dit persoon droomt over een ‘lijkenpikker’ iemand die iedereen van haar afneemt in haar dromen. Het is een heel mooi verhaal, en Sophia heeft het voor elkaar gekregen er een plottwist in te krijgen die ik niet aan zag komen. Daarom geef ik dit verhaal 4 sterren.

Natascha van Limpt – Spiegelvrees

Spiegelvrees gaat over het meisje Phueng die vast zit in een spiegel. Erik een jongen die houdt van Aziatische spullen vind deze spiegel. Is het toeval of had het zo moeten zijn? Dit verhaal is super goed geschreven. Toen ik de titel las, wist ik niet wat ik kon verwachten maar het verhaal is steengoed. Daarom krijgt dit verhaal 5 sterren.

Brave new love blogtour

Isabel Peters – Sanssouci

Een verhaal over Mel & Thomas. Die beide vast zitten in andere tijden. Is Thomas wel echt? Of is hij een verbeelding? Soms was dit verhaal een beetje verwarrend doordat er twee verschillende tijden door elkaar lopen. Het idee van het verhaal was goed, zelf vond ik de uitvoering wat minder. Daarom krijgt dit verhaal 3 sterren.

Marijke F Jansen – Stem van Sakura

Dit verhaal speelt zich af in Tokyo. Thom is op vakantie met zijn ouders, maar raakt ze kwijt in de hele drukke stad. Dan komt hij Seijung tegen, een japans meisje die hem meeneemt naar de Sakura bomen. Ze communiceren met handen en voeten, maar het is een super romantisch verhaal. Door dit verhaal kun je inzien dat taal niet altijd een barrière hoeft te zijn tussen twee mensen. Daarom krijgt dit verhaal 5 sterren.

Jen Minkman – Het bitterzoetste verhaal

Het verhaal wat gaat over een verboden liefde door geloof. Ze probeert dit op een andere manier te verdringen. Een verhaal wat werkelijkheid zou kunnen zijn, en daardoor je erg aan het denken zet. Ik geef dit verhaal 4 sterren.

Debora Elisabeth – Over de grens

Blaze en Tristan zijn twee geheime geliefden, tot Blaze wordt uitgehuwelijkt aan de zus van Tristan. Hoe gaan de jongens ermee om? Dit verhaal krijgt van mij 4 sterren, omdat het hele geheel erg goed geschetst is. Toen ik dit las, leefde ik helemaal mee met de jongens.

Tamara Haagmans – Phantom of the opera

Max heeft een zoon, hij huurt iemand in om het huis schoon te maken en een oogje in het zeil te houden op zijn zoon Chris. Die erge verwondingen heeft en daarom niet naar buiten durft. Iris vind dit allemaal raar en gaat op onderzoek uit tijdens haar vakantiebaantje. Dit verhaal krijgt 4 sterren, want alweer was het een plottwist die ik niet aan zag komen. Ik ga natuurlijk niks verklappen daarvoor moet je het verhaal zelf lezen.

Oli Veyn- Sympathy for the devil

Tristan heeft een goede beschermengel, tot ze een cruciale fout maakt. En het lot andere plannen had voor Tristan. Hoe loopt dit af? Dit verhaal verdiend 3 sterren. Het is goed neergezet, alleen het einde was een beetje vaag.

Wil je na deze recensie het boek graag hebben? Via deze link kun je hem alvast reserveren!

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.