Boek review 5 second rule

5 second rule

Mel Robbins is een Amerikaanse televisie presentator, schrijver en spreker. Ze is erg bekend van haar boek the 5 second rule, die ik met plezier heb gelezen, maar heb ik er ook wat van geleerd? 

Wat is de 5 second rule?

Eigenlijk is de 5 second rule heel erg simpel, waardoor hij ook voor veel mensen werkt. Het gaat erom dat als je iets moet doen, je binnen de 5 seconden actie moet ondernemen tot datgene. Op die manier wordt je gemotiveerd om het niet meer uit te stellen en direct aan de slag te gaan. Naast het boek heeft Mel Robbins een TEDxtalk gedaan over dit onderwerp.

Werkt de 5 second rule voor mij?

Eerlijk gezegd, nee. Ik vind het maar onzin om elke keer te zeggen tegen me zelf 5-4-3-2-1 go om dan te zorgen dat je iets doet. Wel heeft het boek bewustzijn gecreeërd over dat het belangrijk is om op tijd te handelen. Met uitstellen kom je namelijk nergens en zit je uiteindelijk alleen jezelf in de weg. Als ik moet leren, probeer ik het zo vroeg mogelijk op de dag te doen zodat ik nog andere dingen kan doen. Het schrijven van deze blog? Dat wou ik op dit moment doen en ik doe het daarom ook.

Het boek is het echt waard om te lezen, er staan veel tips en bewustzijn momenten in waardoor je erachter komt dat uitstellen echt heel erg zonde is. 

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.