Boek recensie: De alchemist van Paulo Coelho

De alchemist

Paulo Coelho, ging zelf achter zijn droom aan: schrijven. Paulo was begonnen met het een studie rechten, waarna hij merkte dat hij de studie verwaarloosde. Zijn vader vond het dat hij afwijkend gedrag vertoonde, maar Paulo wist wat hij wil. Paulo schrijft in zijn boek de alchemist over de wijsheid van het hart. 

Waar gaat het over?

Het verhaal gaat over een jonge schaapherder, Santiago. Santiago is op zoek naar een verborgen schat. Tijdens deze reis naar de schat komt hij op het pad van spiritualiteit. In het verhaal van Santiago, komen wijze woorden voor. 

Quotes die mij aanspraken

In het boek komen veel wijze woorden voor, waar ieder mens wel wat mee kan. Door deze woorden kun je je beseffen dat je niet naar anderen hoeft te luisteren, maar je eigen leven moet leiden of dat de ogen de kracht van de ziel tonen. Hieronder een aantal quotes die ik erg interessant en leuk vond om te lezen.

  • Doordat ze een deel uitmaken van jouw leven, willen ze dat ook bijsturen. Als je dan niet wordt zoals zij willen dat je wordt, zijn ze boos. Iedereen kan je precies vertellen hoe je moet leven, terwijl ze geen raad weten met hun eigen leven. 
  • Als je iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt.
  • Het geheim van het geluk schuilt in het kijken naar alle wonderen van de wereld zonder ooit twee druppels olie op je lepel te vergeten.
  • Laat niemand het onbekende vrezen, want iedereen kan alles wat hij wil en nodig heeft veroveren. 
  • Mensenharten zijn zo, ze zijn bang dat ze het niet verdienen of dat het hun nooit zou lukken om hun grootste droom waar te maken
  • De ogen tonen de kracht van de ziel 

Wat vind ik ervan? 

Dit boek is me jaren geleden aangeraden door mijn moeder, ze gaf aan dat ik het moest lezen wanneer ik er klaar voor was. Ik had geen idee, hoe ik niet klaar kon zijn voor een boek, maar na het lezen hiervan begrijp ik het. Dit boek staat vol met verschillende wijsheden, waar je in het leven iets mee kunt. Je pikt de dingen eruit die voor jou belangrijk zijn en deze sla je op. Paulo Coelho heeft het boek zo geschreven, dat er verschillende wijsheden in staan voor iedereen. Het thema je droom verwezenlijken staat centraal in dit boek. De meeste quotes gaan hier dan ook over, zoals vele van jullie weten ben ik zelf bezig met het opzetten van mijn eigen bedrijf. Soms heb ik hier net zoals vele anderen, geen motivatie voor waardoor ik er niet mee bezig ga. Echter heeft dit boek wel geholpen met mijn kijk hierop. Er horen ongemotiveerde momenten bij en op geven moment pak je het weer op. Het is belangrijk om te weten wat je wil en om te weten dat je het wel verdiend, omdat dit jouw droom is. Het boek staat echt vol met inspiratie en ik denk dat het voor iedereen die hun droom wil verwezenlijken een goed boek is om te lezen.

Conclusie

Doordat het verhaal gaat over een schaapsherder, is het boek leesbaar. Het onderwerp staat heel duidelijk centraal, maar is niet zo dik aangelegd dat je niet door het boek heen komt. Hij is opzoek naar zijn schat, waarna hij erachter komt dat waar je hart ligt ook de schat zich bevindt. Dit boek vond ik super inspirerend en motiverend, om achter je dromen aan te blijven jagen. Ondanks het kan voelen als een onmogelijke taak. 

Wil je het boek ook lezen? Bestel hem gauw hier!

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.