Blog Bullet Journal Method

The Bullet Journal Method

Sinds 2017 maak ik gebruik van de planner methode de Bullet Journal. In Oktober kwam de bedenker van de methode uit met een boek: The Bullet Journal Method. Ik als dedicated Bullet Journaler en lezer, kon dit boek niet aan me voorbij laten gaan. 

Wat is de bullet journal?

Voor mensen die nog niet bekend zijn met de Bullet Journal is dit boek ideaal. Er staat duidelijk in wat het is en wat het doel is van de Bullet Journal. Ryder Carroll beschrijft in het boek ook wat je nodig hebt en dat je het voor alles kan gebruiken waarvoor jij het nodig hebt. Daarna wordt er diep in gegaan op het systeem. Zo beschrijft hij welke pagina’s je nodig hebt om hem werkend te krijgen en staan er ideeën in over pagina’s die je toe kan voegen om de Bullet Journal eigen te maken. 

Wat vind ik van dit boek? 

Ik als “redelijk ervaren” Bullet Journal gebruiker, vond dit boek een ideale handleiding om er soms nog naast te hebben. Ook heeft het boek mij veel inspiratie gegeven over hoe ik mijn Bullet Journal meer eigen kan maken en meer productiever. Veel mensen denken dat een Bullet Journal gaat om een mooie agenda te maken, echter als je de website van Ryder Carroll bezoekt en het boek leest, kom je er al gauw achter dat functionaliteit boven het uiterlijk van de Bullet Journal gaat. Op deze manier is de miscommunicatie over een Bullet Journal die alleen maar mooi is de wereld uit geholpen. Natuurlijk mag je je Bullet Journal zo mooi opdelen als jij wil, maar als je merkt dat je daardoor je Bullet Journal aan de kant legt omdat je het teveel tijd vind kosten, heb je het punt gemist van wat de Bullet Journal voor jou kan betekenen. 

De Bullet Journal, weer terug op Selinablogt

Ik heb al een lange tijd geen blogs geschreven over mijn Bullet Journal en hoe ik heb gebruik. Echter ben ik in de tussentijd absoluut niet gestopt met het gebruik ervan. Wel heb ik het design makkelijker voor mezelf gemaakt als ik het te druk had door school of andere dingen. Soms vind ik het nog leuk om het design uitgebreid te maken, puur omdat het voor mij erg ontspannend werkt om een beetje te tekenen en te prutsen in mijn Bullet Journal. Na deze blog, ben ik van plan om meer planning gerelateerde blogs en voornamelijk Bullet Journal gerelateerde blogs, weer terug te laten komen op mijn blog! 

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.