5 tips om jezelf te motiveren

Motivatie

Iedereen kent het wel is, je to-do lijstje stapelt op, maar ondertussen voer je helemaal niks uit doordat je er geen motivatie voor hebt. Dit kan zijn met je eigen bedrijfje opstarten, hier moet je veel dingen voor uitzoeken waardoor het overweldigend kan zijn. Ik geef in deze blog 5 tips, die jou gaan helpen om jezelf te motiveren. Na het lezen van deze blog kun jij de klussen weer oppakken waar je al die tijd geen motivatie voor had. 

1. Begin met een klein deel van je klus

Op het moment dat je een groot project of een andere taak hebt is het lastig om te beginnen. Je ziet een grote berg voor je en vraagt je hierdoor af of het mogelijk is om dit te behalen. Daarom: begin klein! Probeer je project of taak op te delen. Als het een project voor jezelf is, maak dan elke dag 30 minuten vrij. In deze 30 minuten kun je waarschijnlijk al meer behalen dan dat je doorhad. Hierdoor kun je de motivatie voor dit project weer terugkrijgen.  

2. Plan bij elke klus of taak vooruit

Plannen is essentieel, als je ziet hoeveel tijd je moet besteden aan een project zie je overzicht. Als je overzicht hebt kan een taak minder erg lijken, waardoor je weer motivatie hebt om eraan te beginnen. Probeer dit te doen met methodes als calender blocking of hou een ‘normale’ agenda bij. 

3. Prioriteit 

Staat deze taak al een aantal jaar op je lijstje, maar ben je er nooit mee begonnen? Is deze taak dan wel echt belangrijk? Zo niet, haal hem weg. Op deze manier hou je tijd over voor projecten die wel je energie waard zijn. 

4. Rust uit 

Dit klinkt tegenovergesteld met de rest, maar rust is erg belangrijk. Als je moe bent heb je geen motivatie. Dit is volkomen normaal, elk mens heeft rust nodig. Probeer je zelf dus niet uit te putten, maar gun jezelf momenten van rust. Pak een boek, zet een serie aan of iets anders wat jou tot rust brengt. 

5. Beloon jezelf 

Als het je is gelukt om een begin te maken beloon jezelf dan, kook wat lekkers voor jezelf of kijk naar tip 4 voor andere ideeën.

Ik hoop dat jij na deze 5 tips weer aan de slag kunt met de taak of het project wat je aandacht nu nodig heeft. Heb je zelf nog tips of opmerkingen? Laat een reactie achter!

Wil je deze blog delen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.