Ziggo dome – Marco Borsato & Friends

Ziggo dome – Marco Borsato & Friends

Waarom is het eigenlijk dat concerten specialer voelen dan de cd die je een miljoen keer hebt gehoord, dan wil je toch niet precies dezelfde liedjes nog een keer horen maar dan live?

Matt Simons
Maan

 

 

 

 

 

 

 

Voor mij is een concert een soort van connectie met de persoon die het zingt, je legt een connectie met ze doordat hun proberen de muziek echt op jou (en alle andere mensen in de zaal) over te brengen.

Dit doen sommige alleen door het liedje te zingen, maar er zijn ook veel artiesten die ongelooflijk goed contact kunnen leggen door middel van het zingen of het publiek er op andere manieren heel goed bij betrekken.

Zelf ben ik afgelopen vrijdag naar een concert van Marco Borsato geweest, die man legt zo goed contact met mensen. Je voelt bijna een hele klik met hem, hij kan de hele zaal op stelten krijgen, er zijn dan ook vaak heel veel gillende vrouwen aanwezig die het liefst Marco willen aanraken. Ik daarentegen geniet gewoon van de muziek!

De special effects die ze er hebben en gebruiken brengen ook weer een extra stuk mee, die lichten die alle kanten op gaan, de band die je zelf ziet spelen, de sfeer van de mensen om je heen die ontzettend genieten. In Marco zijn band is er een persoon op de saxofoon, die man die is echt steengoed. Voor mij geeft dit nog een extra bijzonderheid mee, want dit is niet een instrument die je vaak tegenkomt tijdens een concert.

Kortom, het is een hele ervaring door alle vele dingen die tegelijk gebeuren, een goed concert is voor mij als je niet meer weet waar je je op moet focussen (op het moment dat het bij het concert/liedje past natuurlijk). En dat is bij Marco & Friends zeker gelukt.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published.